Снимка: архив Булфото

АГ-болница "Шейново" няма да обжалва експертизата на Изпълнителна агенция "Медицински одит" по случая с починалата 19-годишна родилка Деяна Георгиева, коментира пред БТА д-р Румен Велев, заместник-директор на болницата.

Той допълни, че в лечебното заведение се чака да постъпи актът за санкциониране от страна на агенцията.

На 14 декември председателят на комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет доц. Лилянда Еленкова каза, че болницата ще обжалва констатациите от проверката за смъртта на Деяна, тъй като тя не е починала в болничното заведение.

Още по темата

Преди седмица "Медицински одит" установи в проверката си редица нарушения при смъртта на родилката, която беше размотавана в четири болници, без да й бъде поставена точна диагноза.

Според експертите Деяна не е била преместена в изолатор поради липсата на такъв в "Шейново", въпреки че състоянието й го е налагало.

Тя била изписана въпреки продължаващи повръщане и диария без контролни изследвания и без адекватна терапия.

В патоанатомичната експертиза се установяват "задържани некротични части от околоплодни обвивки, плацента", посочват още от "Медицински одит".

Деяна Георгиева роди на 12 септември, а на 24 октомври почина, като през този период беше приемана в още три болници, освен в "Шейново".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase