Снимка: архив Булфото
fallback

АГ болцина "Шейново" и "Пирогов" ще бъдат санкционирани заради смъртта на 19-годишната родилка Деяна.

Това съобщиха от здравното министерство след извършена проверка по случая от Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Проверката е била назначена на 13 октомври и е обхванала четири болници, в които младата жена е била лекувана – "Шейново", Инфекциозна, "Пирогов" и "Александровска".

Oще по темата

Според доклада на "Медицински одит" има пропуски в извършеното лечение на младата жена.

От болница "Шейново" пациентката е била изписана недолекувана, без ясна диагноза, не са ѝ направени всички нужни изследвания.

В "Пирогов" пък на родилката не била извършена спешна операция (лапаротомия), каквато е налагало състоянието ѝ – тежък патологичен процес в коремната кухина.

За тези пропуски двете лечебни заведения ще бъдат санкционирани според Закона за здравето, допълват от министерството, но не уточняват какво е наказанието.

Dnes.bg припомня, че 19-годишната Деяна роди здраво бебе, но почина, след като в продължение на 42 дни бе разкарвана от едно лечебно заведение в друго без ясна диагноза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

EC

преди 12 години

В Европа за такова раждане се съди боницата, а болницата съди екипа на база събраните доказателства които да издържат в съд Но ниската хигиена и доходи водят до висока смъртност при родилките за сега. Следователно здравната вноска към НЗОК трябва да се увеличи, също и бюджета отпускан за болниците от държавата и лицата. Който не може да смята си прави допълнителен здравен пакет за здравна помощ срещу заплащане, защото в парламента не могат да гласуват диференцирана здр. вноска годишна в/у дохода

99

Анонимен

преди 12 години

S takiva negramotni i nechovechni lekari shte sme po dobre pri "xodjata"A za teq prestupnici deto sa na svoboda- Zakonite sa ni takiva, zdraveopazvaneto ni e takova abe vsichkata ni rabota e takava-PULNA NULA!!!!

98

ива

преди 12 години

С една дума - никъде не ти обръщат внимание. Немарливост! Младите - те са млади, нищо им няма, здрави са, едва ли са болни. Старите - те са стари, нелечимо болини са вече и не могат да ги лекуват.

fallback