Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Съдът в Южно-африканската република отмени сделка, сключена от правителството, за закупуването на голямо количество презервативи, произведени в Китай. Причина за развалянето на договорката станал несъответстващият размер на контрацептивните средства, съобщи АП.

Договорът бил сключен между Министерството на финансите на ЮАР и  Siqamba Medical. Конкурентът й  Sekunjalo Investments, обаче, оспорила решението пред Върховния съд в Претория.

От Sekunjalo Investments настоявали, че именно нейната продукция, която с 20% превишава размера на китайската, е подходяща за  населението на африканската република. Съдията счел аргументите на ищеца за обосонвани и блокирал договора с Siqamba Medical.

В решението се казва, че китайските презервативи са произведени от неподходящ материал, който не е сертифициран от Световната здравна организация (СЗО) и освен това са прекалено малки.

ЮАР е на първо място в света по разпространение на СПИН. По Данни на СЗО, заразените с ХИВ в страната са 5,38 млн. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

някой

преди 12 години

Е няма такъв *** виц!Да не говорим че нещо не мога да разбера смисъла на цялата статия.Логиката тотално куца.Siqamba Medical е южноафриканска фирма производител на презервативи.Как така ще са китайски, при положение че ги произвеждат в ЮАР???Другият въпрос е, че има много едри китайци. А освен това, контрацепцията е бих казал политически въпрос в Китай, няма как да си позволят да правят по-малки презервативи. Няма начин просто!

63

osobenosti

преди 12 години

И бански костюм от Южна Америка ще бъде голям за ханша на европейка.Стават само на испанките.

62

Стела

преди 12 години

Може би това произтичаше от факта,че и ние се държахме към тях цивилизовано,а не като към обслужващ персонал.Нямахме арогантното и пренебежително държание на "бели" хора или на парвенюта - така познато ни от държанието на новоизлюпените богаташи,например когато посещават нашето Черноморие. Но това е друга тема и коментар за под друга статия !

fallback