Рила. Снимка: Архив, Булфото
fallback

За 13-и път сдружение "За Земята" организира почистване на високопланински и труднодостъпни защитени райони.

Акцията тази година е в Национален парк "Рила". От екосдружението са избрали да разчистят района около хижа "Чакър воевода“ над Боровец.

Почистването ще продължи 6 дни и ще обхване маршрути в радиус до 4 часа туристически ход от хижата, включително пътеките към връх "Мусала", хотел "Заврачица" и лифт "Ситняково".

От сдружението очакват приблизително 100 души от цялата страна да се присъединят към палатковия лагер до хижа "Чакър Воевода".

Тази година по време на почистването организаторите са включили в маршрута демонстрация на разпаднали се бунгала.

Така освен стандартните пластмасови и метални опаковки, участниците в лагера ще изнесат извън територията на парка и остатъци от постройки.

За първа година акцията е финансирана само чрез доброволни дарения на хора, които подкрепят идеята и духа на почистванията, отбелязват от "За Земята".

От 1999 година насам чрез инициативата са събрани над петдесет и два тона отпадъци от ключови високопланински езера, върхове, хижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

KU4E

преди 12 години

Добре, нека да се почиства! Не трябва да има отпадъци и мръсотии! НО... КОГА ЩЕ ПОЧНЕМ ДА ПРЕВЪЗПИТАВАМЕ ТЕЗИ, КОИТО ЗАМЪРСЯВАТ? Винаги ли едни ще разрушава, замърсяват и съсипват, а други доброволно ще отстраняват безобразията и ***!? Нещата не трябва ли да се съсредоточат и върху превъзпитанието? Че то иначе спасение няма? Ето преди малко чета, че рзчистили сметище някъде си? Ама ако не си понесат наказание тези които са го направили, то пак ще се появи!

16

Анонимен

преди 12 години

И къде са сега тия от комсомолската организация на ГЕРБ, дето уж чистиха на Бузлуджа? А, да, тогава само се отчиташе дейност и се създаваше 'новина', а сега трябва и да се работи! Е, нормално е да ги няма, щом става дума за бачкане, те се учат от Партията-майка ГЕРБ.....

15

буба до 12

преди 12 години

Тоя цитат е от миналогодишното почистване, т.е. 2010 :) така че - таксата 10лв си остава. Колко от вас биха отишли?

fallback