Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Хлебарките са възможно обяснение за драматичните вариации в процентите на заболеваемост от астма сред децата в Ню Йорк, съобщи Ройтерс.

Специалисти от Колумбийския университет са установили, че в някои райони на града около 19% от децата страдат от астма, а в други - около 3%. В миналото сериозният трафик, индустриалните пещи за изгаряне на смет и други външни замърсители са били сочени като потенциални причинители на заболяването.

Авторите на настоящето проучване обаче са установили, че  двойно повече деца, които живеят в райони с най-висок процент на заболеваемост от астма, имат в кръвта си антитела срещу протеин, отделян от хлебарките. Това означава, че те са били изложени на действието на този протеин и вероятно са алергични към насекомите.

Oще по темата
Изследователите са открили и по-големи количества от алергена, произвеждан от хлебарките, в районите с по-висок процент на заболеваемост от астма. Проучването е обхванало 239 деца на 7- и 8-годишна възраст, половината от които са обитавали райони с висок процент на заболеваемост от астма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 12 години

Изключено. Вчера казаха, че е от мухъл.

4

Таракан

преди 12 години

Гледайте филма ``Мимикрия`` тази хипотеза е изложена в него още преди 14-15 години.

3

8-ия ден

преди 12 години

"*** са възможно обяснение за драматичните вариации в процентите на заболеваемост от астма сред децата в Ню Йорк, съобщи Ройтерс."Не "възможно", а абсолютно сигурно !И не само за децата в Ню Йорк, а в цял свят !А да ликвидираш ***, особено в голям жилищен блок - мисия невъзможна, ако не се намеси Дезинфекционна станция !Така че проблемът е сериозен....

fallback