Бърза да се прибере. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Общинските власти в Сидни въведоха вечерен час за местните котки, с цел да опазят дивите животни от нападенията им, съобщи "Дейли телеграф".

Идеята за въвеждането на ограничителната мярка дошла на зам.-кмета Мишел Маккензи, след като синът й едва спасил майка пръстеноопашат опосум и малкото й след вероломно нападение на домашна котка.

Лийчхард, една от общините в Сидни, е разработила програма за развъждането на малки опосумчета в зелените пространства, така че те трябва да бъдат предпазени от нападенията на домашните животни. Котките се катерят по дърветата през нощта и ги ловят вместо мишки.

Градските власти получили оплаквания за 564 нападения над тези симпатични малки двуутробни.

"Това е най-малкото, което могат да направят стопаните на тези домашни животни, за да опазим местната природа, заяви г-жа Маккензи. Да не забравяме, че опосумите са живели по тези места далеч преди нас. Ние дойдохме тук с нашите котки, така че трябва да бъдем отговорни за тяхното поведение!"

Зам.-кметът предлага писаните в Сидни да стоят под ключ от залез до зори. През деня е препоръчително котките, които не са вкъщи, да бъдат с камбанки на нашийниците, за да подплашват опосумите. Според местна екоорганизация домашни любимци извършили 16 775 нападения над диви животни през последните 5 години, съобщава още БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Батко до 16 и 20

преди 12 години

"Да им имам проблемите"Ами аз не бих имал нищо против проблемът на моята Родина да бъдат домашните котки. С удоволствие ще разменя нашите *** за техните писета (и в пряк и в преносен смисъл).

28

Свтл

преди 12 години

Хе, българите, отговорни! Ние само мързел и подозрителност показваме. В село заживя холандец. Наскоро разхождал кучето си. Животинката свършила нуждата си и стопанина ѝ извадил пликче, събрал а*то. Видяли го и една жена:Малиии,тоя слага нещо да ни отрови. Една рускиня я просветлила какво прави чужденеца, а тя:Ми защо го събира, да не го яде? Мантилитети!!!

27

Анонимен

преди 12 години

" Ние дойдохме тук с нашите котки, така че трябва да бъдем отговорни за тяхното поведение!"Много ми хареса частта дето трябва да сме отговорни за поведението на домашните си любимци. Никой не коментира точно тези думи , може би защото е по- лесно да сме безотговорни. Затова има глутници кучета по нашите улици ,затова го има обичая "тричане" , затова пролет и есен в реките по селата е пълно с удавени котенца...

fallback