Снимка: Архив Булфото
fallback

27-годишна жена с извънматочна бременност роди здраво момиченце в София.

Лекарите от Университетската АГ болница „Майчин дом” определят случая като много рядък медицински казус.

Родилката е от Видин, а бременността й не е била проследявана.

Бебето е било разположено в коремната кухина, извън матката. То е успяло да се развие в околоплодния мехур между червата и черния дроб, а плацентата е била захваната за външната повърхност на матката, коментира ръководителят на оперативния екип д-р Божидар Славчев.

Момиченцето тежи 1300 г и заради ниското тегло е настанено в интензивното отделение на Неонатологичната клиника на "Майчин дом".

Сложната и рискована операция е извършена от хирурга д-р Славчев и неговите асистенти д-р Петър Марков, д-р Светлозар Славов и акушерката Толчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 4 години

Аз съм родена 84 година също извънматъчно, даже случая го има в учебник . Били сме близнаци аз съм родена извънматъчно а той е бил нормално но е починал

38

Мамче

преди 13 години

Какво знаете за непроследената бременност.Още щом видях двете чертички, хукнах на лекар.Аз си зная колко пари ръсих на лекари - всеки месец по 30 лв за преглед с ехограф, два пъти за 3D и 4D, съответно по 90лв и 60 лв, 70 лв кръвни изследвания и още 50 лв за преглед и микробиология. И т.к. на частен преглед никой не ми дава документ освен по една снимка от ехографа и диск от 3D-то, като влязах да раждам ме писаха "Непроследена бременност".

37

ссссссс

преди 13 години

Нашите български лекари отново си свършиха перфектно работата като спасиха два човешки живота.Къде са сега журналистите?Знаете ли,че преди 20 дни в болницата в Горна Оряховица същият онзи екип които беше оплют и омаскарен от журналисти и власимаши направи истинско чудо и спаси отново и за пореден път новородено и майката.

fallback