Американец, който получил масиран инфаркт оживя след като 25 души - случайни минувачи се редували да му правят сърдечен масаж, съобщи CBS News.

Инцидентът станал в малко градче в щата Минесота.

54-годишният мъж се свлякъл на улицата. Тогава бил забелязан от двама братя, които имали успешно завършен курс за оказване на първа помощ. Те установили,че постарадалият няма пулс и започнали да му правят сърдечен масаж.
В следващите 15 минути към тях се присъединили повече от 20 минувачи, които се редували в продължение на 96 минути до пристигането на медицинския хеликоптер.

Медицинският екип констатирал обширен инфаркт и започнал да реанимира пациента. За да го върнат  към живота били необходими 12 разряда на дефибрилатора.

„На практика той беше мъртъв”,  споделя една от медицинските сестри, участвала в спасяването.

В момента състоянието на пациента се определя като удоветворително. Благодарение на усилията на минувачите, спирането на сърцето не е успяло да нанесе сериозни последици върху органите  на възрастния мъж.

Той пък от своя страна обещал, че след като излезе от болницата ще нахрани обилно спасителите си, тъй като по професия е готвач.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase