Немските учени установиха зависимост между това как се храни човек на работното си място и успешността на неговата кариера, съобщи aif.ru.

Доктор Гюнтер Екерт, специалист по химия и фармакология, в течение на дълги години изследвал свойствата на продуктите, консумирани на работното място и определил кои от тях спомагат за успешното професионално развитие.

Ученият отбелязва, че на мозъка са му необходими около 20% от всички получавани с хранителните продукти енергия. При това той преработва само въглехидратите във вид на гликоза. Постоянен източник на гликоза са пълнозърнестите продукти.

Екерт предлага следното меню: закуската трябва да е богата на въглехидрати, а на обяд е най-добре да се хапнат риба и ориз.

Освен това трябва да се пият и много течности вода или зелен чай, не по-малко от 2,5 л. Преди важна среща ябълковият сок ще ободри мозъка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase