Ръководството на БЛС Снимка: БТА
fallback

Българският лекарски съюз обсъжда идеята да води собствен регистър за допуснати лекарски грешки. Това съобщи председателят на БЛС Цветан Райчинов на пресконференция по повод зачестили публикации с негативен характер в медиите по  отношение на лекарското съсловие.


Райчинов даде примери с твърдения в медиите, че  лекари убийци продават трупове на погребални агенции за 500  лева, което по думите му е крайно непочтено, недопустимо и  невъзможно да се случва. 
 

Лекарите от Горна  Оряховица, обвинени в убийството на бебе, нямат никаква вина, очакваме извинение от страна на  институциите, заяви Райчинов. В отговор на въпрос той каза, че  от БЛС не са получили документацията по случая, а и в закона не  е регламентирано такава да им бъде предоставяна.

Oще по темата
Българските лекари в голямата си част са достойни хора и  изключителни професионалисти, заявиха в отворено писмо от ръководството на БЛС.  Лекарят не е извънземен, не е и божество, а обикновен човек, а като човек винаги можеш да  сгрешиш, допълни Райчинов.
 

Главният секретар на БЛС д-р Димитър Ленков  заяви, че "медийната война спрямо съсловието ще доведе само до  едно - да тласне българските лекари към терминал номер 2 на  летище София".
Според председателя на БЛС в 60 процента  случаите на лекарски грешки са системни, а в 40 процента -  индивидуални.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

До разбирател

преди 13 години

Човече, луд си, при това много. Предвид мнението ти за лекарите, може да отидеш на врачка, екстрасенс, чекръкчия, да ти отвори чакрите, белким ти мине. Но се съмнявам, че някой може да ти помогне!

99

poohy

преди 13 години

Нищо лошо. Паралелно трябва да се прави регистър и на лекари-жертви на пациентски тормоз. Един медал има две страни! Не може да се абсолютизира само едната страна! Преди години трябваше да викам бърза помощ. Мислех, че ще ме откарат в Пирогов и се бях облякла. Никога няма да забравя погледа на системно бито куче на лекаря, когато си помисли, че за пореден път е разкаран напразно. Помогнаха ми експедитивно и с вещина вкъщи. Оттогава изпитвам желание да тупам всеки, който ги разиграва.

98

POCEH

преди 13 години

ми като няма лекари, така ще е

fallback