Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тази седмица ще се проведе първото заседание от делото срещу британската психоложка Лесли Пилкингтън.

Тя провеждала необикновени експерименти, по време на които се опитвала да превърне мъж с хомосексуална ориентация в хетеросексуален, съобщи Telegraph.

Водещите специалисти в областта на психотерапията определиха подхода й за абсурден.

Сътрудниците в кралския колеж по психиатрия заявиха, че именно подобен род „лечение” създава предразсъдъците в обществото.

Все пак има някои психолози, които споделят възгледите на Лесли Пилкингтън. Според тях всички мъже по начало са хетеросексуални, но някои от тях избират хомосексуалния начин на живот.

Те смятат още, че с помощта на професионална помощ от страна на психолог мъжът може да се върне в редиците на хетеросексуалните.

Пилкингтън е убедена, че методът й на терапия за полагане на усилия за смяна на сексуалната ориентация е ефективен и легален.

Психоложката има 29-годишен син, който също имал проблем със сексуалната си ориентация, но днес по думите на майка си е нормален хетеросексуален мъж.

Всичко започва, когато при Лесли Пилкингтън идва пациент, който по нейните думи я моли да му помогне отново да се превърне в хетеросексуален.

По-късно се оказва, че „пациентът” всъщност е журналист и известен борец за правата на хомосексуалистите. Той тайно записвал всеки сеанс, а след това предоставил записите пред дисциплинарната комисия.

От своя страна Христианският юридически център застана на страната на Лесли Пилкингтън и твърди, че нейната терапия трябва да стане достъпна за всички, които иска да променят себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase