Снимка: БГНЕС
fallback

Инсулинът ще бъде използван при заличаването на белези от хирургична намеса, съобщи Daily Mail.

Хормонът, който се използва най-вече при лечението на хора, страдащи от диабет е способен да спре или да намали образуването на белези след операции.

Според лекарите той дори спомага при заличаването на стари белези.

Само във Великобритания всяка година се извършват шест милиона хирургични операции, следите от които остават за цял живот върху тялото на пациента.

Някои белези са толкова големи, че депресират оперирания.

Освен това белегът е по-малко устойчив към ултравиолетовите лъчи, няма потни жлези и окосмяване, което прави кожата там по-чувствителна и съответно болезнена.

Учени от Калифорния също изследвали действието на инсулина върху рани от операция и установили, че зарастват по-бързо.

При използването на инсулин оперативната рана зараствала средно с два дни по-бързо, отколкото ако се третира с други препарати.

При жена със стар и дълбок белег на ръката, след 82 дни всекидневно инжектиране с инсулин, от белега не останала и следа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 13 години

Има предозиране. Ако си вкараш прекалено много инсулин, кръвната захар пада и изпадаш в безсъзнание. Можеш и да се самоубиеш така. Не знам тея какво точно са правили.

1

Анонимен

преди 13 години

Съжалявам може би съв некомпетентна ,но това за инсулина ми звучи налудничаво! Да не би да няма предозиране с него? Как така ще се бие на здрави хора само заради белези? О.о

fallback