Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Учени от университета на Гламорган установиха, че чувството за хумор и на мъжете, и на жените започва рязко да намалява, когато надхвърлят 50 години, и те стават все по-големи мърморковци, съобщи в. "Дейли телеграф".

Резултатите потвърдиха също, че възрастните мъже са по-кисели от жените. И още – 60-годишните мъжете мърморят четири пъти повече от жените.

Що се отнася до смеха, там наистина важи законът за намаляващата възвръщаемост. Преди да навърши 20 години, човек се смее много повече, отколкото след 50.

Докато едно дете може да се смее 300 пъти на ден, след това животът става все по-малко забавен. Тийнейджърите се смеят средно по шест пъти на ден.

Нещата се влошават за 20-годишните, макар и този период от живота да е сравнително безгрижен. Те се смеят по четири пъти на ден. 30-годишните пък се поотпускат и се смеят пет пъти.

Докато станат на 50 години, хората започват да се смеят само по три пъти на ден, а след това – още по-малко.

Изследването показва също, че след като навършат 50 години, хората все по-често се оплакват и много повече се безпокоят. Най-голяма грижа са им парите, а след това – здравето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase