Снимка: Булфото
fallback

Националната аптечна камара (НАК) изразява учудване от изказването на председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов, че ще бъдат или са закрити денонощни аптеки.

Това се казва в съобщение до медиите на Националната аптечна камара.

Справка на НАК в Изпълнителната агенция по лекарствата показва, че не са закривани денонощни аптеки, а са съкратени нощните дежурства в някои от тях, в които няма наличен квалифициран персонал.

Според Камарата изказването на Костов е поредният опит на асоциацията да изрази отрицателната си нагласа относно Наредба 28.

"Няма тенденция за закриване на нощни дежурства, дори напротив – в някои райони се разкриват допълнително аптеки с денонощен режим на работа. Само в Стара Загора са разкрити три такива аптеки за последните шест месеца.

НАК разполага с информация, че няма закрити аптеки в Перник, Пазарджик, Благоевград, Бургас, Варна и Хасково, както и в други градове на страната.

Перник е единственият областен град, в който няма нито една денонощна аптека“, заяви председателят на НАК Антон Вълев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

чичовото

преди 13 години

В големите градове няма да се закрият аптеките. Проблем е в малките градчета и в селата - в повечето няма аптека, няма и да има!

2

Айтозлия

преди 13 години

В Айтос няма денонощна аптека, трябва да се ходи в Бургас при нужда, за което ти са нужни 45-50 минути и то бързо каране, срамота е срамота

1

Антон

преди 13 години

Че в Перник има ли изобщо нещо, което да работи 24 часа ?

fallback