Снимка: БГНЕС
fallback

Черни ленти на реверите си закачиха лекарите в Пазарджик. С тях те показват недоволството си от финансовия колапс, в който са изпаднали лечебните заведения.

"Не можем да търпим непрекъснато да нямаме консумативи и да плащаме от джоба си, когато надвишим лимитите на направленията", заяви пред Dnes.bg председателят на Българския лекарски съюз в Пазарджик д-р Васил Попов.

Той заяви още, че до края на седмицата всички здравни работници от региона ще се присъединят към символичния протест.

Oще по темата

"Готови сме да спрем работа, а болниците са решени да съдят Здравната каса заради неизплатените суми", каза още д-р Попов.

Заплатите в болниците са между 300 и 500 лева, а от месеци медиците взимат едва по една трета от възнагражденията си.

Най-голямата гавра според протестиращите е заплащането за нощен труд. На час за нощна смяна лекарите получават по 30 стотинки, а сестрите – по 20 стотинки възнаграждение.

Лекарите са на мнение, че заради липсата на консумативи и медикаменти не могат да работят нормално.

Освен че парите за здраве и операции не стигат, няма средства и за подобряване на материалната база, оплакват се те.

Много от лечебните заведения в цялата страна са изправени пред фалит. По този повод на 15 октомври лекарите ще излязат на Национален протест.

Те ще протестират под мотото: "Финансирането на здравната система е опасно за вашето здраве".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

до 103, 104,106

преди 13 години

Ти пак ли си тука,бе? Я скоро да бягаш откъдето си дошъл! На всяка манджа мерудия!Къш,къш, чиба!

114

до 116

преди 13 години

И да продължа мисълта ти - колко хора ще проверят качеството на построената магистрала, например. И ако се окаже, че отговаря на всички изисквания (като знам за какво строителство на пътища става въпрос, много се съмнявам), дали и на тях ще им платят 70% от договореното, а останалото след 1-2 години?! Дали тогава няма да я блокират пък тази магистрала? Извиване на ръце ли ще е това, как мислите, авторчета на постове 104, 106 и всички мухльовци, които са като вас?

113

Анонимен

преди 13 години

"Строителният бизнес ще може да разчита на държавни поръчки на стойност около пет милиарда лева през 2011 г. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев." Noment,както се казва.Въпрос на приоритети.

fallback