Снимка: БГНЕС
fallback

1160 души са болните от СПИН в страната. Това сочи официалната статистика. Регистрираните към средата на месец май са 160.

Данните бяха оповестени в Пловдив по повод провеждащата се Национална информационна кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции.

Носители на СПИН са хора на възраст от 17 до 68 години. По- голямата част от тях са във възрастовата граница до 29 години.

На второ място като опасни заболявания организаторите посочиха ракът на маточната шийка. От коварната болест заболяват годишно по 1000 жени, 400 от тях умират.

Страната ни е на второ място в Евросъюза по смъртност от рак на шийката на матката, след Румъния. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

ми

преди 13 години

Прекалената химизация също води до такива явления-все пак хората изяждат обикновенно плодовете,а не препаратите с които са пръскани против вредителите-определено вторите са в огромни размери, след като са в състояние да изяждат прехраната ни,а от това намаляват и защитните ни сили срещу вредителите и насекомите от вида мухи ,комари и др,Нека не се скрива и факта,че тези които се занимават с техното размножаване страдат от действията си,,,,Те обаче едва ли са от мислещите,,,

6

азззззззззззз

преди 13 години

Ами то човек трябва да се пази, но за съжаление не може винаги и от всичко.

5

Васко

преди 13 години

Ми ако заради едно чукане (когато не разполагате с презерватив) Ви се рискува - давайте.

fallback