Снимка: БГНЕС
fallback

Шест души са починали в Холандия от т.нар. кози грип, който се предава директно от животни на хора, съобщи австрийският в. „Ди пресе”.

Епидемията от кози грип е засегнала най-вече източните и южните провинции на Холандия, където се отглеждат най-много кози.

С новия вирус са били заразени 2300 души.

От 350-те козеферми в Холандия в 55 са регистрирани случаи на болестта.

Болки в гърлото и ставите, главоболие, висока температура и отпадналост са симптомите на козия грип, който се лекува с антибиотци.

Холандският министър на здравеопазването Аб Клинк и министърът на селското стопанство Герда Фербруг наредиха да бъдат избити 10 000 животни, които са заразени с вируса, допълва „Ди пресе”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Анонимен

преди 14 години

аз съм болен от пичи грип щото ям много пички

137

Do Anonimen

преди 14 години

Mnogo dobro brat... Samo triabva6e da ima i ne6to za farmacefti4nite kompanii spored men su6to.

136

Анонимен

преди 14 години

Епидемия ...Пациентът в Зимбабве: Докторе, падат ми ушите.Лекарят в Зимбабве: Абе това е някаква ***! А какво сте правили?Пациентът: *** гъски.Докторът: Значи имате гъша ***!Пациентът: Благодаря, докторе! (умира)Докторът (записва в протокола): Пациентът умря от гъша ***.Пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Зимбабве: За изминалата седмица в Зимбабве умряха 2500 души от глад, 5400 от отравяне с изгнили банани и един човек от гъша ***.Журналист (записва си): Гъшата *** попада в списъка на трите главни причини за смъртност в Зимбабве.Новинарска агенция: В Зимбабве зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша ***.ТВ канал: Неизвестно досега заболяване на име "гъша ***" покосява населението на Зимбабве.Министерството на здравеопазването на Зимбабве призовава населението да не изпада в паника.Научно светило А: Да, гъшата *** не е известна на науката - и в това е основната й заплаха.Авиокомпания Congo Air: Прекратяваме всички полети до Зимбабве до приключването на епидемията от гъша ***.Научно светило Б: Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата *** вече е проникнала в Европа - в Амстердам е бил видян кихащ *** с гъска под мишница.Пресата (публикува снимки на гъски): Врякащите убийци са около нас!Политик: За справяне с обхваналата света епидемия на гъша *** е абсолютно необходимо да бъдат изтребени всички гъски.Полицията (козирува): Тъй вярно, ще бъде изпълнено.Собствениците на ферми за гъски: Вие кво, да не сте обезумели? (Красиво се бият с полицията под щракането на светкавиците на пресата)Пресата: Заговор на собствениците на ферми за гъски застрашава националната сигурност!Министърът на здравеопазването на Монголия: За спасение на страната от епидемията на гъша ***, която вече е достигнала до нашите граници, е абсолютно необходимо да отделим сто милиона долара за оборудване на лаборатории за борба с гъшата ***.Премиер-министърът на Монголия: Вие сте обезумели!Президентът на Монголия: Премиер-министърът е твърде затънал в финансови машинации, договори с Китай за доставка на хляб и нагло игнорира реалната заплаха за населението на свободолюбива Монголия!Бившият премиер-министър на Монголия: Нашата партия спешно иска населението да бъде спасено от вируса на гъшата ***. В краен случай може и само населението на източна Монголия.Кандидат за президент на Монголия: Единственият начин да бъде спасена страната е да се прекратят отношенията с загниващия Запад, откъдето тръгна гъшата ***, а вместо това трябва да засилим сътрудничеството си с Китай и да се включим в състава му като автономна област. Китай ще ни спаси!Избирателите на Монголия: Вие сте обезумели!

fallback