Снимка: Булфото
fallback

"За първи път виждаме толкова рестриктивен бюджет за здравеопазване", коментира пред БНР д-р Евгений Душков, председтел на УС на НЗОК и главен секретар на КТ "Подкрепа".

Очакванията са в болничната помощ разходите да надхвърлят 1 млрд. лв., а предвиденото в бюджета е едва 708 милиона.

"В същото време се казва, че ще се правят реформи, но кога ще се реформират болниците и най-вече, дори да се реформират, в което няма нищо лошо, то е хубаво, но реформите струват пари“, каза д-р Душков.

Oще по темата

"Дори новата агенция, която ще прави медицински одит в МЗ, не е ясно дали е обезпечена финансово, тъй като и там има рестрикции в бюджета.

Очакваме все пак, че някои неща ще бъдат преоценени, става дума за здравето на цялата нация в условия на криза. Ние искаме гарантирането на здравната система", заключи д-р Душков.

Синдикатите в здравеопазването се готвят за протест пред парламента заради намаления бюджет за сектора през следващата година.

Преди протестните действия лекарите и синдикатите настояват за дебати със здравния и с финансовия министър, както и с представители на парламентарната здравна комисия.

Ако срещата бъде отказана и не последва преразглеждане на бюджета за здраве, ще бъде организиран национален ден на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Доктора

преди 14 години

Дааа , крайно време е малките болници където почти НИЩО не се прави по медицинските стандарти да станат САМО едни пансиони !!! Пари наистина НЯМА достатъчно и затова НЕ трябва да се "източват" от тези болничи със старата апаратура и повечето лекари БЕЗ специалност !!!

90

До 89

преди 14 години

Трябва да се обединим в исканията си. Повярвай, всеки има за какво да протестира. Важното е да не заставаме един срещу друг, защото това се използва винаги от управляващите. Ако отново седнем да се караме кой да води бащина дружина скоро няма да има резултат!

89

MED SESTRA

преди 14 години

ЛИЧНИ ЛЕКАРИ ,ПЪТЕКИ, ЗДАРВНА КАСА....ВСЕКИ КАЗВА ПО НЕЩО. ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА ЗА СПЕШНА ПОМОЩ...А ТАМ Е ПЪЛНА СКРЪБ И МИЗЕРИЯ ...НАЙ-ВИСОКАТА ЗАПЛАТА В СПЕШНА ПОМОЩ Е 6 0 0 . ЛЕВА ЛИЧНИ ЛЕКАРИ И БОЛНИЦИ НЯМА ЗА КАКВО ДА ПРОТЕСТИРАТ. МИНИСТРИТЕ ДА ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ НА РАБОТЕ6ТИТЕ В БЪРЗА ПОМОЩ............НИЕ ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ

fallback