Снимка: Dnes.bg
fallback

Д-р Алекси Деянов, който получи тазгодишната наградата “Лекар на годината”, преди 3 години заболява от бъбречна недостатъчност.

Въпреки че три пъти в седмицата е на хемодиализа, през последните години не е почивал нито ден и всекидневно се грижи за здравето на повече от 650 човека от няколко смолянски села и махали.

Д-р Деянов стана известен със своята всеотдайност и с това, че не отказва медицинска помощ на местните жители, независимо, че някои не са здравноосигурени. 

Как се справяте с това да се грижите за пациентите си, когато самият вие имате сериозни здравословни проблеми?

Справям се. Моето състояние в момента все още не е толкова тежко. Налага ми се 3 пъти седмично да отсъствам следобед, защото пътувам до Смолян за процедурите по хемодиализа.

Във вторник и четвъртък, когато не съм на диализа, оставам до по-късно на работа, за да наваксам със задълженията.

Самата диализа не ми пречи на работата, но ми е по-трудно през първите 7-8 часа след процедурата, докато организмът се адаптира. 
 
Д-р Деянов, за колко пациенти се грижите?

В пациентския ми списък в момента са около 650 човека. Вече 16 години ги лекувам - свикнал съм с тях и ги познавам по име.

Трансплантацията ли е единствената алтернатива?

Няма други начини за лечение при моето състояние. Трансплантацията е единствената алтернатива. Засега хемодиализата само временно поддържа живота ми. В листата на чакащите за трансплантация съм вече повече от 3 години.

Oще по темата

Какъв е шансът за бъбречна трансплантация в България?

Всичко е въпрос на късмет – дали ще се намери донор, чиято кръвна група да е съвместима с моята.

Кръвната ми група е А отрицателна, която е доста рядка и поради тази причина шансовете да се намери подходящ за трансплантация бъбрек в България са минимални.

Вижте цялото интервю 

Ето и номерата на сметките, в които всеки може да преведе пари за трансплантация на бъбрек на д-р Деянов:

Банка ДСК Клон Смолян, BIC STSABGSF

номер на сметка в лева - BG 31STSA93000013266125

номер на сметка във валута - BG67STSA93000013266156

Алекси Захариев Деянов
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 14 години

Аз нещо не чаткам... Обикновено за трансплантации не са парите тези, които не достигат, а органите. С тея пари в тая сметка бъбрек на черно ли ше си земе не разбирам...

46

пп

преди 14 години

Ако някой заможен човек прочете тази статия нека да му помогне на човека.Заслужава го..Трансплантациите в Пакистан са на цената на една нова кола все пак ,а направеното ще бъде безценен морален акт.

45

Анонимен

преди 14 години

Днес.бг, ако искате да помогнете, заковете тази статия на началната страница! Тя вече изчезна оттам, изместена от глупости за ниските и плодовити жени на бъдещето например. Хората няма как да я видят, а от вчера насам мисля, стана ясно, че има желание да се подкрепи лекарят!

fallback