Снимка: БГНЕС
fallback

59-годишният Георги Георгиев от великотърновското с. Климентово гори с 40 градуса температура по неясна причина вече година.

Със съпругата му Марияна обикалят болници и частни лекари, но до момента всички хипотези за състоянието му са отхвърлени.

Казват само, че има възпалителен процес, но не се знае къде е, разказва Марияна пред вестник “24 часа”.

Тя обяви гладен протест и е готова да седне пред Министерството на здравеопазването, докато не се задействат институциите.

Приемат го в болница за по 10-ина дни, колко да изпълнят клиничната пътека, и го изписват с 39,6 градуса, разказа жената.

Георги е стругар, но не може да работи. Тя е директор на начално училище. Двамата отбелязват 20 г. брачен живот днес. Имат дъщеря и син.

Досега е лежал в 2 клиники във великотърновската болница и 2 пъти в хематологията в Плевен. Сега е в дерматологичната клиника на плевенската болница.

Досега 21 лекари са отхвърлили заболявания на бъбреците, на кръвта, на костите и ставите, на сърцето, както и инфекции, уточни жената.

„Вече не знам какъв специалист да търся”, чуди се Марияна.

Почнал да вдига необяснимата температура през декември 2007 г. Първо не обърнал внимание, решил, че е грип.

Ходил при джипито - изписали му парацетамол и други лекарства за настинка.

"Мина ми, отпусна ме за кратко. Но от миналия февруари качвам постоянно, всеки ден - вече цяла година", разказва мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Емил Стоянов

преди 13 години

Някой сети ли се да го прати на зъболекар или да му прегледат сливиците?

89

Анонимен

преди 14 години

Доктор Георгиев не отваряй темата за източване на пари от НЗОКаса /от доктори като теб може би/, по клинична пътека без и хабер да му естанал на пациента. Да не говориме за това, че едва ли не сте си бръкнали в собствения си джоб и сте дали от вашите пари, за да помогнете на човека. Пак доктори като вас може би, директно и нагло си искат пари от пациентите, без да им мигне окото. И всичките "добри" доктори с заплати от по 800 лв. карат джипове, аудита и какви ли още не скъпи марки коли.

88

Д-р Георгиев

преди 15 години

Работя в един от екипите, лекувал въпросният Георги. Направени му бяха ПЪЛНИ изследвания, абсолютно всичко, и от два пъти. И то без нито един лев даден от него. Беше му дадена насока къде и каво да направи, тъй като болестта му не се лекува в нашата клиника. Т.е. проблемът му беше очертан и беше му казано какъв специалист да потърси. Въпреки това този неблагодарник продължава да размахва имена на лекари, които са му помогнали АБСОЛЮТНО безкористно. Въпросният *** продължава да размахва имена на уважавани лекари, КОИТО НЕ СА БИЛИ И ДЛЪЖНИ ДА МУ ЛЕКУВАТ ТЕМПЕРАТУРАТА, тъй като това НЕ Е ОТ ТЯХНАТА КОМПЕТЕНТНОСТ. Отричането на причината за темперутарата от един екип от специалисти Е ТРУД, ВЪРХУ КОЙТО СТЪПВАТ СЛЕДВАЩИТЕ ЛЕКАРИ, КОИТО ПОЕМАТ СЛУЧАЯ.НЕЯСНАТА ТЕМПЕРАТУРА Е ЕДНА ОТ НАЙ-ТРУДНИТЕ ДИАГНОЗИ В МЕДИЦИНАТА. ИЗСЛЕДВАНИЯТА В НАШАТА КЛИНИКА МНОГОКРАТНО НАДХВЪЛЛЯТ СТОЙНОСТТА, ПЛАТЕНО ОТ НЗОК ЗА ПРЕСТОЯ НА ВЪПРОСТНИЯТ ГЕРОГИ В БОЛНИЦАТА И СЛЕДОВАТЕЛНО СА ПЛАТЕНИ С ПАРИ ОТ НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ЗАПЛАТИ. ТОВА Е ЦЕНАТА, КОЯТО ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА, ЧЕ СМЕ ИМАЛИ НЕЩАСТИЕТО ДА СЕ ОПИТАМЕ ДА ПОМОГНЕМ НА ВЪПРОСНИЯТ НЕБЛАГОДАРНИК.

fallback