Снимка: Булфото
fallback

Депутатите не се разбраха за намаляването на потребителската такса при посещение при личен лекар.

Това стана ясно по време на дебатите на второ четене на промените в Закона за здравното осигуряване.

От Коалиция за България призоваха да бъде приет компромисният вариант, предложен в законопроекта.

Той предвижда от 1 юли пенсионерите да плащат по 1 лев за преглед. От ДПС обаче обявиха, че потребителската такса не е необходима и механизмът за събирането й не работи добре.

От опозицията пък обвиниха управляващите, че с идеята за намаляването на потребителската такса искат да си купят избиратели.

Законопроектът трябва да бъде гласуван в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

новак

преди 16 години

Аз си мислех, че заплатата им се базира на броя прегледи, не само на брой пациенти ...!

41

До Всички Лечебни за

преди 16 години

Тъй като "умните" депутати управляващи измислиха тая глупост , и прочитайки последните мнения , сега ви предлагам , уважаеми колеги , един интелигентен начин да им се противопоставим без да лишаваме пациентите си от здравни услуги - на освободените пациенти се взима предварително потребителската такса - 2,20 лв. , издава се касова бележка . Ако имат претенции , че са " освободени " - имат право - с касовата бележка - право в Народното събрание и любезно им се обяснява , че там ще им възстановят остатъка от парите. Никъде в закона не е упоменато , че лекарите трябва да обикалят и да им отчитат разликите в " освобождението" от такса. Това е задължение на самия освободен. Може да се подаде жалба в Конституционния съд и заради дискриминационността на тази поправка - дискриминират се едни граждани спрямо други.

40

Мерси

преди 16 години

Честно казано аз предпочитам нещата да са остойностени и аз да съм ОК и човека срещу мен / разбирай лекаря/ да не се чувства пре...н, а мотивиран и да има възможност да е компетентен , да е облекчен от писаници и бюрокрация; искам да си плащам достойно и също така достойно да получавам финансов документ . Ако докажа че съм социално слаба и държавата ми е преценила че съм такава - отивам да бъда " освободена " от такса. Тази дума е много как да кажа ...партизанска някак си . Звучи тъпо. Ха ха ха. Що не ги освободят от заплащане на гориво, на хляб , на дискотеки да ходят безплатно...

fallback