Снимка: Булфото
fallback

Медици спряха работа за един час, за да протестират за адекватно финансиране на здравеопазването
Едночасов протест се проведе в лечебните заведения в страната.

Лекари и медицински персонал спряха работа от 8 до 9 часа сутринта.

Решението за протеста беше взето от Българския лекарски съюз /БЛС/.

Медиците настояват за осигуряване на адекватно обществено финансиране на здравеопазването на базата на разработените от БЛС цени, разчети и бюджет, а и нормални условия и правила за работа.

Въпреки обявения протест обаче много здравни заведения съобщиха, че няма да се включат в него.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

unpatiant patient

преди 16 години

Кажете как гражданите извън системата 8на здравеопазването/ да подкрепят лекарите. Какво да направим? . И другите протестиращи - Учителите, пенсионерите, млекарите също са прави.

13

Бен Ладен

преди 16 години

Ей Бен (адаш) ... на мен не са ми само пари в главата .... ами и това как да ти пръсна твойта *** кратуна :-)))))P.S. Не се хаби да ми отговаряш повече няма да влезна в този форум ;-)

12

Dr_Doolittle

преди 16 години

ИЗВАДКА ОТ БЮДЖЕТА НА НЗОК ЗА 2008 гПриходи от глоби и санкции 22.000 млн леваЗаплати и възнаграждения за персонала в НЗОК- 19.960 млн леваИЗВОДИ : Глобените лекари и здравни заведения дружно ще платят заплатите на чиновляците (не е печатна грешка) + 3 млн лева за кьорсофра За справка глобите са за:1 . ОПЛ X е издал рецепта на леля Гинка 1(един) ден преди да и дойде времето да получи рецепта с мизерната отстъпка от НЗОК.2. ОПЛ Y e предписал 10 таблетки повече за изстрадалия месец на леля Гинка , в резултат на което е ощетил светостта на НЗОК.3. ОПЛ Z е написал рецепта без да е прегледал неподвижния съпруг на леля Гинка, в желанието си да не го разкарва и да прави контакти с болни в коридора.4. ОПЛ XX Е ДАЛ направление на пациент извън лимита определен от НЗОК5. ОПЛ YY НЕ Е ДАЛ направление на пациент извън лимита определен от НЗОК6. ОПЛ ZZ не е намерен в кабинета си при проверка (просто защото е на домашно посещение при болната леля Гинка)7. ОПЛ XYZ е оспорвал глоби на НЗОК и за това трябва още веднъж да бъде глобен...и т н глобени общо 99.9% от практиките, защото ОПЛ е имал неблагоразумието да подпише *** договор с НЗОК за 72 стотинки/човек вместо да излезе на частния пазар за 15лв за преглед.

fallback