Снимка: Булфото
fallback
Променя се размерът на потребителската такса, плащана от здравноосигурените граждани, за посещение при лекар и стоматолог, както и в лечебните заведения за болнична помощ. Това се налага заради определената за 2008 г. минималната работна заплата за страната в размер на 220 лв., съобщиха от Националната здравноосигурителна каса. Според Закона за здравното осигуряване потребителската такса е 1 процент от минималната работна заплата, т. е. за 2008 г. тя е 2,20 лв. Според Закона за здравното осигуряване потребителска такса се плаща за оказана медицинска или дентална помощ: преглед, поставяне на диагноза, възстановителни процедури, изследвания, лечение и профилактични дейности. За платената сума лекарят трябва да издаде касова бележка или квитанция. Освободени от такса са децата до 18-годишна възраст, бременните, безработните, регистрирани в Бюро по труда, пострадалите при/или по време на отбраната на страната, ветераните от войните и военноинвалидите, задържаните под стража или лишените от свобода, социалнослабите, получаващи помощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Тео

преди 16 години

Това е поредната подигравка на правителството с пенсионерите.Питам СерГЕЙ , СЕДЕНКАТА и МАСларова колко е 1% от минималната пенсия.При джипитата ходят много повече пенсионери от колкото работещи.

5

пациент

преди 16 години

а моят джипи до сега въобще не ми е искал никаква такса

4

anonimna

преди 16 години

hora vsi4i znaem 4e ne se davat kasovi bon4eta.i ako butne6 pari 6ti obarnat vnimanie moje bi .nie sme udavnici za tqh i nqmame drug izbor. vsi4ko e taka v bg za jalost . korupciq navsqkade

fallback