Общ преглед

 

Преди четири години една смущаваща обществото любов между обикновеното момиче Суки (Ана Пакуин) и студенокръвния вампир Бил (Стив Мойер) привлече доста фенове в сериала „Истинска кръв”.

Шоуто, което преобърна представите ни за добро и зло и не позволи дори на бебетата и вълшебниците да бъдат невинни, е направено по книгата на Шарлейн Харис.

С един от персонажите върколакът Алсид успяхме да се срещнем на европейската премиера на първите епизоди от новия четвърти сезон на сериала, която се състоя във Варшава.

Ролята е поверена на Джо Манганиело. В началото на срещата актьорът сподели, че в академията е имал преподавател от България. „Той беше режисьор в Московския театър и се казва Младен Киселов. Говори ни за Чехов”...

Какво още научи в Академията, може би да бъдеш върколак?

Да, трансформацията в различни животни ми е позната още оттам. В първата година от обучението ми ни заведоха в зоологическата градина и ни дадоха задача да играем животни. Седем седмици трябваше да бъдем определено животно всеки ден по 3 и половина часа на ден. Имитирахме неговите звуци, ходихме като него. Следвахме всичките му навици. Това е едно от най-трудните упражнения, които съм правил, и 15 години след това ми се наложи да играя върколак. Практиката да бъда животно много ми помогна да изиграя Алсид.

А какво животно беше в Академията? 

Още по темата

Навремето животното, което ми се падна да играя, бе пингвин. Предпочитам върколаците.

А предпочиташ ли персонажи със свръхестествена сила?

Да, това е голямо предизвикателство за актьора. Да вземеш нещо свръхестествено, което не съществува, и да го направиш да изглежда реално. Най-голямото удоволствие и предизвикателство бяха нещата, които се наложи да науча за тези същества. Дори някой път, като се разхождам и съм сред другите хора, си представям какво е да бях върколак и се държа като такъв.

Да разбирам ли, че си падаш по мрачни герои?

Обичам мрачните супергерои и митологични образи. Изобщо идеята да изиграя супергерой много ме привлича. Съвсем наскоро моят агент ми спомена за един сценарий, който е за Дракула. И бих искал той да се случи и да стана част от него.

Какво да очакваме от новия сезон на сериала "Истинска кръв" и специално от твоя персонаж?

Ще видите развитие на романтичните отношения между мен и Суки. Моят герой се мести от Мисисипи и е по-близо до нея, за да й помага.

Значи тя предпочита върколак пред вампира?

Всъщност борбата в сериала този сезон е между вампири и вещици.

Ще има ли голи сцени с теб, защото знам, че с друг персонаж – вампира Ерик, ще има доста.

Да, ще има. Моят герой ще претърпи конфронтации с Ерик. Ще видите и върколашки секс в четвърти сезон.

Смяташ ли, че е добра идея „Истинска кръв” да прерасне в пълнометражен филм?

Много бих искал да стане. Мисля, че това е реална възможност, след като приключи сериалът. Харесвам персонажа си, така че ми се струва, че би било чудесно да го видим и на големия екран.

Много актьори напоследък решиха да седнат и на режисьорския стол. Ти изкушаваш ли се да се занимаваш и с режисура?

В Академията имаше телевизионно студио. Започнах да правя филми в училище и не знам как се насочих към актьорството. Може би учителката ми ме насърчи да се занимавам с него. След това кандидатствах в кастинг за мюзикъл и спечелих. След време получих и стипендия да уча класически театър. Но всичко започна от писането, режисирането и правенето на мои филми.

Може би ще режисираш в „Истинска кръв”?

Там има достатъчно добри режисьори. Може би, ако продължи сериалът достатъчно дълго, ще ми позволят и да режисирам. Но в момента съм много зает, а това си е доста сериозна работа. По-скоро се надявам да продуцирам собствени филми.

Мечтаеш ли за „Оскар”?

Естествено, всеки актьор мечтае.

Кой е любимият ти вампирски виц?

Виц? Не знам весели истории за толкова кръвожадни същества. Сещам се за нещо забавно в края на трети сезон на „Истинска кръв”. Суки, която доскоро беше гадже с вампир, плачеше. Аз я прегърнах. И тя ме попита: "Добре ли си, защото си много топъл"...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase