Тя е един от онези хора, в чиято реч честотата на думата „позитивно” е толкова голяма, че желанието за строене на стена от скептицизъм се появява почти веднага.

Ако обаче надникнеш втори път, се открива вълшебната същност на истински различните, чиято искреност и безграничен оптимизъм не са измислен имидж, а начин на съществуване в реалността.

На записите на първата си песен Богдана е като принцеса в сън, в който мечтите се сбъдват – току-що е спечелила високо рейтингово риалити предаване, има договор със звукозаписна компания, песен и текст, написани за нея, и се готви за подарък – видеоклип към парчето.

Признава ми: „Чудя се защо всички тези хора ми помагат и съм ужасно щастлива и благодарна. Никога не съм вярвала, че това ще ми се случи”.

Няколко месеца по-късно премиерата на песента „Всеки от нас” и видеото към нея вече са факт, а Богдана все така се приспособява в Страната на чудесата. Остава да й пожелаем да остане там по-дълго... 

Още по темата

Как се приема парчето, какво ти казват хората?

Отзивите за песента засега са много позитивни и съм много щастлива. Вчера една журналистка ми каза, че парчето звучи все едно не е българско. Това ме поласка.

Защо, българските песни не звучат ли добре?

Не, много са си добре, ние не сме се стремили да не звучи българско. Това е комплимент, защото аз мечтая за международна кариера. И това, че някой вижда песните ми така, ми дава надежда, че някой ден може и на световна сцена да изляза.

Твоите родители са народни музиканти, а сестра ти е класически пианист. Твоето пеене е съвсем модерно – как стигна до него?

Моите родители не пеят само фолклор, а и много поп парчета. Разбира се, не като този, който аз харесвам. Тази моя насока е такава, защото израснах с песните на Майкъл Джексън и Марая Кери и това много ми е повлияло. От много малка започнах да уча поп и джаз пеене и така се развих.

Сега какво слушаш?

Много се вдъхновявам от Бийонсе, Ъшър, The Saturdays. Гледам да се интересувам от това, което се случва.

В първата си версия „Всеки от нас” нямаше гост музикант. Как се разви идеята до финалния вариант?

След първия запис направихме нов аранжимент на парчето и продуцентите ми от Вирджиния рекърдс предложиха в него да има рапиране. Аз веднага им се доверих, без да знам кой ще пее. След това бях много приятно изненадана – Майк внесе много позитивизъм и топлина в песента.

Общото между вас е, че и двамата в интервютата си казвате, че сте водени от духа и непрекъснато говорите за позитивизъм. Как работихте заедно?

Нямахме много време за приказки, виждали сме се много малко – само бачкахме. Със сигурност обаче усещах, че и той е много хубав човек, с много приятели, и заслужава всичко хубаво, което му се случва.

Разкажи за снимките на видеото.

Беше много спокойно, защото познавах всички, които работеха по клипа, още от предаването преди това. Чувствах се като у дома си, сред близки. Имаше и весели случки – снимахме пред един фонтан, беше вечер и застудяваше, духаше силен вятър а отгоре на всичко към мен бяха насочили и сешоар. Пръскаше вода и просто замръзвах. Седях на една настилка с камъни, между които ми пропадаха токчетата и няколко пъти щях да падна. Накрая сложиха едно момче да ме държи за краката и беше голяма забава – духа, аз се опитвам да не падна върху човека, а режисьорът вика: „Движение! Движение”. Екстремно беше...

На записите на „Всеки от нас” си пожела повече песни, защото един изпълнител не трябва да издава по една на година. Случват ли се нещата в тази посока?

Да, аз вярвам, че ще бъде така. Най-важното е да си убеден, че ще стане – така то рано или късно ще се случи. Може и след 6 месеца да е, но ще го привлечеш за себе си.

Работиш ли по втори сингъл?

Не, искаме първо да представим този и по-нататък ще видим.

Установено е, че средният живот на риалити звездите е...

...една година, да, знам, ха-ха. Но аз съм много упорит човек и ще се боря докрай. Искам да създам много красиви български песни, които да останат и след мен. Няма да се предам, няма да оставя нещата да отшумят. Музиката си е музика, където и да е – независимо от обстоятелства, държава и други такива. Ако човек пожелае нещо, той ще се бори за него. Може в България да стане много по-трудно, но ще стане.

Какво се промени в живота ти след победата?

Дните ми минават много по-динамично, срещам се с много хора, които ме подкрепят и ми казват хубави неща – колко харесват гласа и пеенето ми. Това много ме радва, защото цял живот чакам подобно признание. За един изпълнител е много важно да вижда, че хората го харесват, по този начин той се зарежда и вдъхновява.

Какви са приятелите ти?

Позитивни, усмихнати. Повечето са музикални или се занимават с изкуство, но има и много доктори, сигурно защото мама е медицинска сестра.

С премиерата на песента застана зад благотворителна кауза. Ако трябва да избереш своя такава, в подкрепа на какво ще бъде тя?

На българската култура. Мисля, че има нужда някой да я спаси, може би с благотворителност вече. Трябва културата да се развива, да се помага на младите таланти, да се окуражават и подкрепят. България има нужда от това.

Следиш ли новините?

Когато имам възможност, не съм от най-редовните.

След бума на YouTube има цял нов бранд артисти в световния шоубизнес, наречени YouTube звезди. Имаш ли любима такава?

Има един артист, когото много харесвам и много ме впечатлява. Тя не е точно YouTube звезда, но сама продуцира, свири и пее песните си – Lisa Loeb. Страшен дух има.

Ти самата искаш ли да пишеш музика, имаш ли идеи?

Да, много ми се иска и имам идеи, но съм неуверена още и ме е страх да ги пусна на моите продуценти. Все още смятам, че не са готови за представяне. Но тепърва ще ги развивам и довършвам – времето и животът са пред мен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase