Али Кембъл, гласът на легендарните UB40, ще пее за първи път у нас тази неделя.

Мястото на събитието е зала 1 на НДК. Али Кембъл ще пристигне в България два дни преди концерта си в неделя.

Фронтменът на реге любимците ни UB40 е издал заедно с групата 18 студийни албума, с реализирани продажби от над 70 милиона копия по целия свят и над 40 сингъла в ТОП 40 на Острова, плюс още три солови албума.

Всъщност можем да ти представим изпълнителя с още много сухи факти, но по-добре той сам дасе представи, чрез интервюто което даде за нас:

Здрасти, Али, как си!

Добре, благодаря!

Поглеждайки към твоята кариера, няма как да не се запитаме защо след 30 години суперуспешна кариера с UB40, внезапно реши да напуснеш групата и да започнеш соло.

В UB40 изкарах невероятни години. Продадохме 70 милиона албума и обиколихме целия свят. Всичко беше повече от прекрасно, но в последните години нещата започнаха да се развалят рязко. Появиха се непреодолими различия между мен и мениджмънта на групата и просто нямаше как да продължим заедно.

След толкова години в групата, ти си известен като "певеца в UB40". Със сигурност хората все още те разпознават главно като такъв. Това дразни ли те сега, когато вече си соло изпълнител и имаш собствена група?

Не, не бих казал, че това е проблем за мен. Имах много приятни моменти в тази група и никога не съм се опитвал да се разгранича от нея. Напротив, на моите концерти с новата ми група пеем всички златни хитове на UB40 и ги комбинираме с песни от соловите ми албуми. Това, че вече не съм заедно със старите ми колеги, не означава, че искам да зачеркна всичко от този период.

Разкажи ни повече за твоята нова банда. Намираш ли нещо в нея, което ти е липсвало през всички тези години в голяма световноизвестна група?

Разбира се. Усещането за свобода е незаменимо. Вече мога да правя всичко, което поискам, и мисля, че това се усеща в музиката ми. Също така, ако видите как съм кръстил последните си два соло албума - Running Free и Flying High...

Да, сега виждаме какво си имал предвид...

Точно! Сега сме по-продуктивни отвсякога и получаваме най-добрите отзиви от критиката въобще в цялата ни кариера! Имаме голямо желание да творим и мислим следващите 2-3 години да прекараме на път - обикаляйки света с голямо турне. Тази страст ни липсваше в последно време с UB40.

А ние в София какво да очакваме от вас?

Ние в сърцата си сме все още UB40, така че всичко, каквото бихте очаквали от тях, можете да очаквате и от нас. Както споменах, ние свирим много от хитовете на групата, така че не мисля, че ще има разочаровани фенове.

Добре де, действащите членове на UB40 не ви ли правят проблеми за това, че свирите тази музика?

Ами правят ни, но това е положението. Освен мен, Michael Virtue също напусна UB40 и сега двамата заедно сме в този нов проект. Честно казано, мисля, че след нашето напускане групата изгуби своята душа. Но ние все още я носим. Моят глас беше една от най-разпознаваемите марки на бандата и не мисля, че някога ще успеят да докарат същия звук. Сега там са останали 6 от оригиналните членове, но музиката просто не е същата.

Тоест казваш, че вие сте един вид по-истински UB40 от действащите UB40.

Общо взето е така. Но сме обновени и свежи - продължаваме да се развиваме напред, така както и реге музиката се развива и не тъпче на едно място. Освен това ви гарантирам, че ние никога няма да се съберем отново...

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase