Модерната фънк принцеса Мейси Грей идва в България!

Концертът й ще се състои на 9 септември в зала 1 на НДК, а билетите за него влизат в продажба от 27 юли.

Мейси Грей, певицата с уникален тембър и глас и автор на музика, е носител на наградата "Грами" за най-добър женски вокал през 1999 за хит сингъла си I Try, който също така получи номинации за Песен на годината и Запис на годината.

Дебютният й албум On How Life Is е разпродаден в над 7 милиона копия по целия свят.

Вторият й албум, The Id от 2001, извади парчета като Psychopath, Sexual Revolution и Sweet Baby.

През март 2007 Мейси Грей се завърна след почти четири години с нов, брилянтен албум, издаден от лейбъла на Will.i.am от Black Eyed Peas и продуциран от него, в компанията на Рон Феър, Джъстин Тимбърлейк и новаците Джарет и Уайти.

Освен тях, Мейси работи по албум с Натали Коул (Finally Made Me Happy) и Фърги (Glad You’re Here), които се включват с бек вокали и хармонии, а Тийдра Моусез помага с текстовете за няколко от останалите парчета в съавторство с Мейси (Finally Made Me Happy, Ghetto Love).

Албумът проследява събития в живота на Мейси от последните години като раздялата със съпруга й (Finally Made Me Happy, Shoo Be Doo, Get Out), това да е самотна майка (What I Gotta Do, Okay), но и спомените от добрите времена (Ghetto Love, Glad You’re Here), надеждата, че ще открие Единствения (One) и възможността да остареят заедно (Slowly).

Има и две парчета, в които Мейси се заиграва с материалистичното общество (Treat Me Like Your Money и Strange Behavior), както и мрачната приказка в стил филм ноар Double Indemnity, в която жена убива съпруга си, за да му прибере застраховката. 

Песента за родителството Okay пък е написана от will.i.am и Джъстин Тимбърлейк – и двамата отгледани от самотни майки.

След представянето на албума BIG, Мейси се снима в няколко филма, създаде собствена линия дрехи, основа собствено музикално училище и се включи в няколко благотворителни кампании.

2009-а е годината, в която певицата обяви, че ще излезе и новият й албум The Gray Life, но подробностите около него все още са в тайна.

Най-важното обаче е, че вече знаем, че можем да видим самата Мейси на българската сцена, и то съвсем скоро!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase