fallback

Общ преглед

През изминалия уикенд отскочихме до Tурция за фестивала Rock N Coke.

 

Причините за това не бяха малко – както имената на Nine Inch Nails и Prodigy, така и участието на българската банда D2, която имаше възможността да открие главната сцена на втория ден от фестивала.

 

Не е тайна, че в Турция рокът не е особено популярен стил, така че ни беше повече от интересно да видим какво ще представлява едно подобно събитие и какви хора ще го посетят.

Фестът се проведе в Istanbul Park, който е на около 100 километра от европейската част на града, и комплексът е известен с това, че домакинства състезание от Формула 1.

 

Цената на билета е повече от нищожна за имената, които пяха тази година.

 

Пропускът без къмпинг за двата дни излиза малко над 100 лева, а за сметка на това получаваш Janes Addiction, Nine Inch Nails, The Prodigy, Razorlight, Kaiser Chiefs, Linkin Park и много други на едно място.

 

Това, разбира се, са само най-най-големите имена, защото на главната сцена можеха да се видят още D2, Cold War Kids и няколко интересни и доста добри турски банди.

 

Освен това има една по-малка сцена за турски изпълнители и редица кътчета за релакс, където се пуска музика или банда свири на живо.

 

Може би нещо, което ще се сметне за минус на фестивала от повечето родни фенове, е липсата на алкохол. Факт е, че се намираше само бира, и то на цена от 4 лева, но за сметка на това на целия фестивал не успяхме да видим нито един пиян човек.

 

Сладкото алкохолно опиянение обаче не липсваше нито на местните, нито на нас, докато бяхме пред сцената.

 

Иначе цените бяха доста прилични. Бутилка вода вървеше по едва 75 стотинки, а колата – по 2,25 на кутийка.

По-високата й цена може да се оправдае с това, че все пак Coca Cola е основният спонсор на фестивала и си запазва правото да има монопол върху напитките там и да ги предлага на малко по-солена цена.

 

Все пак една пица + кола излиза около 5 лева, което не е лоша цена за подобно мероприятие.

 

Начинът на разплащане пък бе доста интересен.

 

Нищо освен цигарите не можеше да се закупи с пари. На всеки посетител се издава фестивална дебитна карта, в която той може да си вкара колкото поиска и да пазарува навсякъде с нея.

 

Това е удобно както за потребителите, които не се занимават да блъскат стотинки и измачкани банкноти в джобовете, така и за организатора, който тушира всякакви опити за измама от страна на продавачите и прибирането на кинти под масата.

 

На феста можеше да се намерят всевъзможен мърчъндайзинг и забавления – яки тениски по 5 кинта, готини панталони по 20 и др.

 

За да завършим темата за цените, трябва да споменем, че Истанбул е на около 600 километра от София и спокойно може да се намери луксозен хотел в града на много прилична цена, стига човек да потърси.

 

Ако се ходи с кола, малко неудобство представляват магистралните такси, които обаче са около 20 лева за отиване и връщане.

 

Въобще Rock N Coke и Турция като фестивална дестинация са доста удобни на българските фенове, така че ако догодина любимците ти свирят там и няма изглед някой да ги покани в България, не се двоуми много. Въобще не излиза скъпо.

 

Младите турци пък са суперготини и позитивни хора. Ако очакваш на рок фестивала там да виждаш само забрадки и мургави араби, много си се объркал.

 

Пълно е с готини млади мацки и пичове.

 

Всеки изглежда дружелюбен, няма пиянски свади и зулуми – просто млади хора, които се забавляват на готина музика.

 

Стой на линия, защото утре ще ти разкажем със снимки и видео от първа ръка как турците посрещнаха D2 и въобще как протече купонът на главната сцена...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

крум

преди 14 години

"Не е тайна, че в Турция рокът не е особено популярен стил,"За т е тайна явно - гл.у**пак*ов турция има поне 20 пъти повече метъл групи - турски - отколкото у нас - български такива.Запознай се първо с Турската музикална сцена и след това пиши глупусти

72

Анонимен

преди 14 години

Защо в тази секция никога не пишете за българска музика - поп, рок, рап, попфолк, фолклор...? Аман от чуждопоклонничество.

71

Жоро

преди 14 години

То че наще същото ни изоставиха, изоставиха ни, ама и все пак ние отидохме и гласувахме за други, а вие гласувахте още повече за същите.......

fallback