Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 21.08.2018

Иън Макюън открива кино-литературния фестивал CineLibri

Иън Макюън ще открие лично четвъртия международен кино-литературен фестивал CineLibri - 2018 с  "На плажа Чезъл". Билетите с 25 на сто намаление за шоуто в зала 1 на НДК на 10 октомври от 19.00 ч. вече са в предварителна продажба.

Знаменитият британски творец и общественик, автор на романа и съсценарист на филма, пристига в България специално за откриването на фестивала.

Иън Макюън ще бъде удостоен с титлата почетен доктор на СУ "Св. Климент Охридски" и с наградата "Синелибри" за цялостен принос към изкуството на литературната адаптация на езика на киното.

"Шоуто за откриването на фестивала ще е зрелищно, съпроводено със специално създадена хореография и видео мапинг. Тепърва предстои да бъдат разкрити още много неща около събитието", отбеляза в студиото на Bulgaria ON AIR създателят и директор на CineLibri Жаклин Вагенщайн.

Четвъртото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал е от 10 до 24 октомври, с над 300 прожекции, над 40 актуални кинопродукции, много специални гости, събития и емоции.

Тази година фестивалът обръща специално внимание на любовта във всичките й форми и е под мотото "Любов между редовете".

Коментари Напиши коментар