Снимка: Беглика фест
fallback

Седмото поредно издание на "Беглика фест", който ще се проведе на 27, 28, 29 и 30 август на яз. Голям Беглик, ще вплете три основни нишки - Играй, Твори, Бъди.

"Играй" е обагрено в лилаво. В този елемент влизат добре познати страни от фестивала като музика, живи изпълнения, танци, пърформънси и всичко онова, което кара човека да играе и да се забавлява на беглишки въздух. Основна част от "Играй", разбира се, са откритите сцени. Познатата ни основна Каба сцена е позиционирана на традиционното си място. Там ще бъде съсредоточен основният звук и децибели, разбира се умерени и в съотносими към заобикалящата ни среда.

Тази година ще има и диджей Сцена на дървото, която ще радва посетителите с диджей сетове, служещи като музикален фон през свободното от музикални прояви време на фестивала. Акустичната джем сцена (Acoustic Jam Stage) пък се явява своеобразна форма на музикален обмен - тя ще е отворена за по-свободни колаборации между всички музиканти от различните групи.

Сред замесените звезди в "Играй" е немският диджей Улф Линдерман, по-известен като [dunkelbunt]. Заедно със съвременниците си от Waldeck, Pavor Stelar и Shantel, [dunkelbunt] се превръща в един от посланиците на новите стилове електросуинг и болкън бийтс. Любо Александров, който пристига директно от Канада ще събере формацията Kaba Horo. Живеещият в Германия български музикант Коста Костов също ще се изяви на "Беглика фест 2015". Ще чуем и Meszecsinka – българо-унгарски проект вдъхновен от общата любима фолклорна песен за малката луна на Емил Билярски и Анамари Ола.

В "Играй" влизат още атрактивни театрални и 3D пърформанси, огнено шоу, цирк, въздушна акробатика. Местата за провеждане ще са на различни локации от фестивалната зона или около нея – Тихата поляна, на сцена във водата, в гората, дори на остров, до който ще се пътува със сал.

"Твори" пък ще сияе в оранжево. Към този елемент се числят всички дейности, свързани с човешкото творчество - от хендмейд до всякакви иновативни и дигитални форми на художествено творчество – изобретения, работилници, кътове за творчество, стари и нови занаяти. Те ще са ситуирани из цялата фестивална зона в обособени и нефиксирани места – поляни , гори, на екрани, инсталации, конструкции. Ще има една специална изненада – скулптура от естествени материали, която ще „проговори“ в определен час на денонощието и в определена фаза на Луната.

Зелената нишка е за "Бъди". Тя слага под крилото си всички срещи на Беглика под разнообразните форми на обсъждане, беседи, презентации, обмен на добри практики и други представяния на тазгодишния фестивал.

Един от акцентите в модула „Бъди“ тази година е темата "Бъди родител".

Ето и полезна информация за биетите за "Беглика фест":

- 1 човек, предварителна продажба: 70 лв. (петък, събота и неделя) и 75 лв. за целия фестивал. Тази ценова категория важи до 15 юли.

- Семеен билет (двама възрастни плюс децата им):  80 лв. (петък, събота и неделя) и 100 лв. за целия фестивал. Тази ценова категория важи до 15 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

.....

преди 8 години

Значи Екзит в Сърбия е 120 кинта за три дни и един от най-добрите фестивали в Европа, а за тази планинска забава се иска 80 ?

3

ддд

преди 8 години

Малко превзета работа с тия 'Перформънси...' за 80 лева...

2

Опеееесен

преди 8 години

Не са лоши тези фестивали, ама много хипита бе...

fallback