Meszecsinka. Снимка: Беглика фест
fallback

И през тази година Беглика фест няма да изневери на любимите си музикални посоки, като вече са ясни и първите изпълнители, които ще акостират. Това са австрийският DJ от немски произход [dunkelbunt] и унгарската формация с родна жилка Meszecsinka.

Събитието ще се проведе от 27 до 30 август в местността Батлъбоаз, западни Родопи, като ще вплете в едно музика, изобразителни изкуства, спорт, философия, иновации в програмата.

Улф Линдерман, или [dunkelbunt], се появява на виенската клубна сцена още през 2002 г., където започва да създава вълнуваща смес от елекстронна музика с балкански, цигански и суинг ритми.

Заедно с Waldeck, Pavor Stelar и Shantel, [dunkelbunt] се превръща в един от посланиците на новите стилове електросуинг и болкън бийтс.

Улф, освен музикант и запален кулинар и производител на бутикови комбинации подправки, традиционно допълва изпълненията си с любими аромати на подправки и есенциални масла, като по този начин пренася публиката си в паралелен и колоритен свят на музика и усещания.
 
Унгарската група Meszecsinka обединява множество езикови култури, като изпълнява на унгарски, руски, български, фински, английски, арабски и испански език.

Минали са през сцените на множество европейски фестивали в Германия, Австрия, Гърция, Хърватска, Полша, Словения, Словакия, както и у нас. През 2013 г. осъществяват мащабно северноамериканско турне, посещавайки 11 града в САЩ и Канада, като пряко следствие от спечеленото от Meszecsinka първо място на международния конкурс Folkbeats.  
 
На Беглика фест ще участват фантазьорите от ММУУЗЗАА (Музикална Магия, Универсална Утопия, Забравени Знания, Антични Аспекти). Създадена като движение от мултидисциплинарни съвременни артисти, вървящи споделяйки личния си път със заобикалящия ги свят, ММУУЗЗАА сама по себе си е културен феномен.

От формирането си през 2011 г. досега, организацията е участвала в едни от най-големите фестивали в България - HMSU Open Air, Беглика Фест, Wake!Up, Въздухария и други.

I PLAY NINJA - новият проект на ММУУЗЗАА, с настояща премиера на Беглика, е фантастично приключение, смесващо реалният и технологичен свят като мост по между им е фентъзи сюжет с мобилен телефон.

На предстоящото фестивално издание Йога Мандала ще се погрижат за доброто състояние на тялото и духа, като се включат в програмата с разнообразни практики, терапии и събития с цел йога и мануалните терапии да бъдат достъпни и всеки желаещ да научи нещо ценно чрез личното им изживяване.

Екипът на Мандала ще престави най-интересните практики и терапии чрез масажи, йога класове и групови занимания.

Ранните билети за фестивала вече са достъпни в мрежата на TicketLogic. До 1 април цената на индивидуален 3-дневен билет (28, 29, 30 август) е на цена 50 лева, а 4-дневен - 60 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback