Снимка: EXIT Festival

Феноменален старт ни предлага Exit с едно от най-емблематичните имена Nile Rodgers. Наричан от мнозина най-големият продуцент на всички времена, той ще превземе Петроварадинската крепост с оригиналната му банда Chic!

Твърди се, че Nile Rodgers, продуцент, автор и китарист, е отговорен за успеха, синглите и албумите на големи артисти като David Bowie и Duran Duran; за създаването на Madonna, както и че е бил желан от величията Mick Jagger и Michael Jackson. Той е човекът, който доказва модерната си визия създавайки диско химни, както и модерни хитове като Daft Punk’s “Get Lucky” и “Lose Yourself to Dance”, също така работи с Chase & Status, Avicii и Felix da Housecat.

Други имена, включени в дългия му списък с колаборации са Sister Sladge, Eric Clepton, Robert Plant, Diana Ross, B-52s, INXS и много други.

Групата на Nile – Chic - е една от най-забележителните поп и диско сензации на всички времена. Техните хитове, разпознаваеми от почти всички хора по света са използвани десетки пъти за кавъри - “Good Times”, “Dance, Dance, Dance”, “Everybody Dance”, както и “I Want Your Love” и “Le Freak”, с увековечената реплика “aaah, freak out”. Точно те полагат основите на модерната денс музика.

Увертюра към събитието ще бъдат гласовете на членовете на хора Viva Vox – хор, който изпълнява най-забележителните поп-рок песни изцяло акапелно, без музикални инструменти, само с бийтбокс. Членовете на хора постоянно експериментират с различни музикални жанрове и преминават границите на възможното, когато става дума за човешки глас.

Фестивалът си прави и един подарък, като кани специалния си гост Cee Lo Green, който ще излезе на 28 юни на най-големия открит дансинг в Европа - Dance Arena-та на Exit, Петроварадинска крепост, Нови Сад, удължавайки фестивала с още един - шести ден.

Наред със Cee Lo Green, чието участие ще е дебютно за Сърбия, програмата ще бъде довършена от Zemlja Gruva, Beatshakers и бележити DJ, които ще се погрижат посетителите да преживеят незабравима нощ и красив изгрев на Dance Arena-та.

Също така Exit  се сдоби и с чисто нова сцена - Riffs & Beats, която ще предложи програма, в която всички хора с афинитет към разчупените бийтове и китарни рифове ще могат да открият себе си. Жанровете, които включват добър китарен саунд ще се поместят в корпуса на новата сцена.
Изпълнителите, които ще се качат на Riffs & Beats са Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek Bez Sluha, както и бандите, които са избрани от конкурса Play @ Exit: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank. Програмата ще завърши със специалното участие на Vilindar Tribal Bellydance.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase