Най-големият музикален фестивал на Балкaните – ЕXIT – и тази година ще се проведе в Нови Сад от 7 до 10 юли.

На брега на Дунав, Петроварадинската крепост отново ще стане домакин на разнообразие от 400 изпълнения на 20 сцени, свързани помежду си от павирани улички, крепостни стени и тунели.

Звездният списък с изпълнители на голямата сцена на фестивала до момента включва Pulp, Arcade Fire, Portishead и Grinderman.

Към тях ще се присъединят и Underworld, Beirut, Hadouken!, Fedde Le Grand, James Zabiela и много други, като нови допълнения има всяка седмица.

Exit преговаря и с няколко български изпълнители, които да станат част от звездния афиш на фестивала тази година и да представят страната ни пред многобройната международна публика. Първите потвърдени са джази груув фънк формацията Tri-O-Five.

През последните 11 години фестивалът е посетен от 1 890 000 души, а през 2010 Exit посрещна фенове от 64 държави. Тази година Exit очаква своя 2-милионен посетител!

Музиката и тази година ще варира между рок, денс, инди, латино, реге, електроника, чилаут и, разбира се, локални артисти. 

Още по темата
12 юли 2009 20:41
11 юли 2009 16:48

Тази година фестивалът е представен у нас от Вирджиния рекърдс, които вече пуснаха промоционалните билети за фестивала на цена от 100 лева (55% отстъпка от обичайната цена от 230 лева, важи до 23 март).

След това ценните пропуски ще струват 120 лева, като може да са допълнени от билет за къмпинга (50 лева) и билет за транспорт (100 лева отиване и връщане).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase