На Роскилде всички се забавляват, а в Слънчев бряг се ... "ликвидират", тъжно, а...Снимка: rockland.dk
fallback

„Всички са прекалено мръсни, за да правят секс на Роскилде“. Това ми каза една норвежка приятелка, илюстрирайки настроението на най-стария и голям музикален фестивал в Европа – Роскилде.

Готов съм да й повярвам, още повече, че знам за какво става дума. Тази година съм за трети път на Роскилде и вече съм наясно.

Пиенето е по-важно от секса тук. Близо 120 000 души, предимно от Дания, Норвегия, Швеция и Финландия, се правят на „свине“ от алкохол и музика за една седмица.

Същите хора обаче се веселят страхотно, без караници, без побои, без проблеми, дори и да се напият - вилнеят без да се нараняват или да стават безредици.

Причината? Желязна организация и ясни правила. И се получава добър фестивал, с много пиене, яко трещене (такъв е изразът) и както е видно – малко секс.

Оказва се, обаче, че младите скандинавци могат да си наваксат изпуснатия секс на Роскилде. И къде мислите, че го правят? Ами в България.

Мдам. И то на Слънчев бряг. За последните три години най-големият български черноморски курорт се превърна в кръчмата за скандинавските тийнейджъри. Супер евтино пиене на корем.

Но от тази година има и нещо ново. Северната младеж се отдава в Слънчев бряг на поголовен, (не)безопасен секс.

Това са открили журналисти от датския вестник „Метро експрес“, които са решили да направят специален репортаж за Слънчев бряг и неговите млади шведски, датски и норвежки посетители.

„Там позволяват всичко, никой не се интересува на колко години е, а на децата никой не им иска лична карта. Сипват им пиене, дори има и нова услуга - викат им проститутки – мъже и жени“, се казва в репортажа на репортерката Бенедикте Лоренц.

Момичетата и момчетата дори се набират специално. Ако младежите си поискат руса мацка, им се води такава.

„Момичетата искат мургави мъже, иска й им се нещо истинско, космато и горещо“, изповядва се роден сводник пред репортерката.

Оказва се, че България предлага идеалната безконтролност. Никакви задръжки.

„Имаме правило – ако пиеш с дясната ръка, трябва да изпиеш цялата чаша наведнъж“, казва 18-годишната датчанка Николин.

„Затова туристи напускат ужасéно Слънчев бряг и мислят скандинавските младежи за непрекъснато пияни изроди. На тях им предлагат цял коктейл от секс, пиене, а и, разбира се – дрога“, коментира репортерката.

Освен това русокосите младежи са обект и на друг рекет на Слънчев бряг. Ако някой се облекчи в морето, пристигат групи дебеловрати, уж охранители на плажа, и глобяват зверски прегрешилите тийнеджъри.

Хватката работи и за всякакви други чуждестранни туристи.

„Все повече родители не разрешават на децата си да ходят в България. В Скандинавските страни страната има имидж на рай за пиене и разврат. Всъщност, тийнейджърите не излизат от няколко бара в центъра на Слънчев бряг, където пият, чупят и след това правят секс".

Изобщо не са наясно, че курортът става едно от най-добрите парти места в Югоизточна Европа през лятото. С изключителни гост ди джеи и хвърлен много труд курортът може да се превърне някак в българската Ибиса.

Нищо не пречи Слънчев бряг да организира, да речем, морски парти фестивал, като Черноморско Роскилде. Датчани, шведи и норвежци хвърлят луди пари на Роскилде в Дания, забавляват се ужасно много, застават зад различни благотворителни каузи....

Иначе пак влизаме в черната листа... и трябва да обяснявам на слисаните датчани, че България не е само пиене и секс... дали?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Мамантос

преди 12 години

Това са плодовете на демокрацията и цивилизационния ви избор, ***! Да ви пикая на ценностите!

57

Живко

преди 12 години

И аз искам секс... със тях. Но те така се напиват, че просто ти се оте...ва :) Много скрити лоши черти започват да избиват след 3-тата бира. От нашето по-хубаво няма !

56

м

преди 12 години

Да, бе! Родителите им позволяват всичко, децата ходят навсякъде, правят каквото си поискат, че България им е виновно. А, какво да казват българите, че като отидат по нашите курорти и си плащат като попчета високите цени по хотели и заведения..именно заради чужденците?

fallback