Приключи гласуването за най-добър рекламен клип, заснет в рамките на 24-часовото филмово предизвикателство на Dnes.bg.

Печелившото видео е Net 200 Delux. То спечели пред останалите с главозамайваща преднина - в края на гласуването за рекламата бяха подали своя вот 50% от читателите на Dnes.bg

Неговите създатели са супер свежите агенти Лора и Боби, които можете да видите и в самия клип. За идеята си те обясниха:

„Искахме да направим нещо забавно и иронично. И веднага ни хрумна да се пошегуваме с WS Телешоп – наистина най-абсурдното нещо.

Dnes.bg е интернет-медия и знаехме, че всички ще прочетат темата „Мрежата“ в смисъла на Интернет. Но понеже интерпретацията беше свободна, решихме да си направим морско тълкуване.

Много се забавлявахме и макар че не сме супер горди с крайния продукт, важно е участието!“.

Вижте рекламата тук! 


На фестивала Лора и Боби също присъстваха като екип – техният филм Мета(ф)лорично бе в селекцията на 10-те най-добри български филмa, които участваха в международната конкурсна програма.

Вижте го тук:

 


Боби е монтажист на Мета(ф)лорично, но всъщност учи индустриален мениджмънт. Още когато се запознаваме обаче, с нечовешки ентусиазъм ми показва музикални клипове, които прави заедно с брат си и ме закопава със страхотния монтаж и авторски идеи.

Със сигурност неслучайно Лора го е помолила да й помогне за първата й работа, която й хрумва докато... спи.

Защото Мета(ф)лорично е анимационен сън, който е толкова силен, че тя решава най-накрая да преодолее вродения си мързел, здравата да се хване и да го нарисува.

Лора е студентка в НБУ – класическа анимация. Да, все още има хора, които вярват в рисуваните човечета и ги поддържат живи - въпреки инвазията на компютърно-генерираните образи.

Ето какво пише Лора за себе си...

"Казвам се Лора Константинова Димитрова. Родена съм в град София, на 14 юни 1986г.

Детството ми премина под патронажа на палачинките със сладко от бели череши на баба ми и творческото съревнование между мен и дядо ми, кой ще нарисува по-красиво великденско яйце в старата тетрадка, с лика на Васил Левски отпред.

Растях, закърмена с прекрасните Приказки на Шарл Перо, Ханс Кристиан Андерсен и Братя Грим, с нечуплив респект към художници, певци и скулптори, с идеи за творчество и креативност и разбира се с неописуемо пищна снага, благодарение на споменатите вече палачинки.

Когато настъпих смело в пубертета, баща ми ме запозна с творчеството на Walt Disney. Цветовете, феерията и страхотните песни, съпътстващи всеки един филм, ме учеха на любов към това прекрасно изкуство...

После, когато бях ученичка никой не вярваше в мечтите ми да стана аниматор. Впоследствие, след като палачинките вече нямаха власт над моята снага и доста рисунки бяха преминали изпод пръстите ми, ме приеха в Нов Български Университет, в мечтаната специалност.

През декември 2007г., се роди идеята за първата ми анимационна миниатюра – „Метаф(Л)орично”. Нарисувах я точно за един ден. Не беше най-смисленото нещо, но много си го харесвам, може би защото е първото ми (наистина ПЪРВО - изобщо и отвсякъде) „дете”.

Рисувано и оцветено ИЗЦЯЛО на ръка, то сякаш сбъдна част от мечтата ми, донякъде несъвпадаща със съвременното анимационно изкуство- да творя всичко с ръцете си така, както са правили аниматорите в Дисни много преди въвеждането на компютърните програми за анимация..."  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase