Снимка: БГНЕС

Час по-скоро България трябва да възстанови свята водеща роля на Балканите. Не да реагираме, да следваме някакви общи политики, а ние да ги генерираме. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по време на посещението си в Босна и Херцеговина.

Още по темата

"Мисля, че е крайно време да извадим главите си от пясъка да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", добави още Радев.

„България първа е признала независимостта на Босна и Херцеговина. Моят въпрос към всички политици е къде остана тази България? Крайно време е да извадим главите си от пясъка и да да се върнем там, където ни е мястото. В Босна и Херцеговина гледат на България като един достоен и силен член на НАТО и ЕС. Час по-скоро страната ни трябва да възстанови своята водеща роля на Балканите”, коментира още президентът Румен Радев.

Относно заплахите за живота срещу директора на служба „Военна полиция“ Ивайло Сотиров държавният глава заяви: "Заплахи срещу живота на когото и да било са недопустими в България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase