Снимка: Pixabay/Tho-Ge
fallback

Италианските власти върнаха в училището оценката за поведението, въведена по времето на Бенито Мусолини, съобщава германският вестник BILD.

Правилото на voto di condotta ("оценка на поведението") е въведено в италианските училища през 1924 г., малко след като Бенито Мусолини идва във властта. Тя е отменена през 1970 г. Сега правителството, ръководено от премиера Джорджия Мелони, ще бъде възстановено отново като част от образователната реформа.

Учениците от средните и гимназиалните класове ще получат оценка за поведение от 1 до 10. Всеки, който получи резултат под пети, няма да има право да получи в горен клас. Учениците, събрали шест точки, ще трябва да пишат реферат на тема „Активно гражданство и солидарност“ за по-нататъшно продължаване на обучението.

Въвеждат се и глоби до 10 000 евро за тийнейджъри, упражнявали насилие над учители. През тази година броят на нападенията срещу преподаватели се е увеличил със 110% в сравнение със същия период на 2023 година. През юли в италианските училища бяха забранени и смартфоните.

Мелони казва, че новите правила ще върнат „уважението“ в италианските училища. Министърът на образованието Джузепе Валдитара се застъпва за увеличаване на „авторитета на учителя“. Асоциацията на директорите подкрепи закона. Опозицията разкритикува реформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 час

Мелони отдавна си е почитателка на фашизма. Скоро ще възстанови и структурите на Балила (италианското Чавдарче) и после нагоре до Млади фашисти и фашистки!

10

Анонимен

преди 2 часа

Имахме я и ние и вършеше работа, ама нали пуста слободия......

9

Анонимен

преди 2 часа

Изпуснеш ли духа от бутилката, после не можеш го върна! Ако ще и ТВУ да върнат, времето назад няма да могат.

fallback