Снимка: Димитър Кьосемарлиев

За съжаление, Северна Македония в момента е управлявана от подобни политици и те подклаждат народа си към омраза и неприязън към нас, българите. Това написа във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Още по темата

Искам да бъда безапелационно ясен по отношение на Северна Македония. В Северна Македония има политици, които откровено мразят България и нас българите. На всичкото отгоре, голяма част от тях са двулични, защото много удобно са си взели българско гражданство. За съжаление, Северна Македония в момента е управлявана от подобни политици и те подклаждат народа си към омраза и неприязън към нас, българите. Това е много тъжно, но и много жалко за тях, защото България, като член на Европейския съюз, не трябва по никакъв начин да допуска държава с подобно поведение да започне преговорен процес за присъединяване към Европейския съюз. Единственият начин е те да запишат българите в Конституцията си и да спазват напълно и изцяло, т.нар. френско споразумение", пише още Трифонов.


По-рано стана известно, че посланиците от Европейския съюз са решили вчера, ЕС и Албания да започнат да отварят преговорните глави или т.нар. клъстъри. Това ще стане на втората междуправителствена конференция между Албания и ЕС на 15 октомври в Люксембург, когато ще бъде отворен първият клъстър от преговорите "Основополагащи въпроси".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase