Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Дясното правителство на Нидерландия заяви в сряда, че е поискало от ЕС неучастие в правилата за миграцията, за да може да приложи мерки за ограничаване на нежеланите пристигащи, съобщава Reuters.

„Току-що информирах @EU_commission, че искам отказ от миграция за Нидерландия в рамките на Европа. Трябва отново да отговаряме за нашата собствена политика за убежище!“, каза министърът на миграцията Марджолейн Фабер в социалната мрежа X.

Ik heb zojuist de @EU_commission geïnformeerd dat ik voor Nederland een migratie opt-out binnen Europa wil. Wij moeten weer gaan over ons eigen asielbeleid! pic.twitter.com/lHrIkC3FVX

— Marjolein Faber (@MinisterAenM) September 18, 2024


На власт от юли правителството, водено от националистическата партия PVV на Герт Вилдерс, има за цел да обяви национална криза в областта на убежището, което му позволява да прилага контрол без одобрението на парламента.

Очаква се Брюксел да откаже, като се има предвид, че държавите-членки на ЕС, включително Холандия, се споразумяха през декември 2023 г. за нов пакт за миграцията в целия блок.

„Няма да се откажете от приетото законодателство в ЕС, това е общ принцип“, каза миналата седмица говорителят на ЕС Ерик Мамер относно холандската позиция.

Според данни на ЕС, Холандия е получила две молби за убежище за първи път на 1000 жители през 2023 г., което съответства на средната стойност за блока. Десет държави членки имат по-висок дял.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ЕЛИ

преди 13 часа

ЧРЕЗ МИГРАНТИТЕ АМЕРИКА С ПОМОЩА НА МИЛИОНИТЕ ДОЛАРИ ЗА МЕРКЕЛ ОТСТРАНИ АНГЛИЯ ОТ ЕВРО СЪЮЗА ,СЕГА ГЕРМАНИЯ Е В ПАНИКА ПО КОЙ ПЪТ ДА ВЪРВИ,ЦЯЛА ЕВРОПА Е СТРЕСИРАНА---- ЕВАЛА НА АМЕРИКА -РАЗРУШЕ ЕВРОСЪЮЗА, ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО ,ЧЕ НЯМА ДОСТОЙНИ ПОЛИТИЦИ В ЕВРОПА

19

Христо Христов

преди 23 часа

Днес има новина, че Брюксел глобява Унгария, че не приема мигранти. Холандия е част от мигрантското лоби в Брюксел. Само неграмотните про'с'таци и геюве не са съгласни, че Холандия трябва да бъде смачкана!

18

Христо Христов

преди 23 часа

До 23 "Освен Меркел никой друг не ги иска." - така си "мислиш", щот си неграмотен про'с'так, никога неизлизал от панелката си. Стотици хиляди немци излизаха на демонстрации за повече мигранти, няколко австрийски нпо-та също я подкрепяха и се заканваха на балканските държави да ги пускат без контрол. Но де про'с'так кат ТЕБ да го знае това?!

fallback