Снимка: БГНЕС/ EPA

Британска гражданка на борда на яхтата, която потъна край бреговете на Сицилия, разказа, че е държала момиченцето си над повърхността на морето, за да го спаси от удавяне, пише BBC.

Шарлот Голунски, нейният партньор и едногодишната им дъщеря са сред 15 души, които са спасени от луксозната яхта Bayesian рано в понеделник.

Още по темата
Шарлот разказа пред италианския вестник La Repubblica, че семейството й е оцеляло само, защото са били на палубата, когато яхтата е потънала след силна буря.

Шарлот Голунски каза, че са били събудени от "гръмотевици, светкавици и вълни, които накараха лодката ни да танцува" и се е почувствало като "края на света", преди да бъдат хвърлени във водата.

"За две секунди изгубих дъщеря си в морето, след което бързо я прегърнах", цитира я вестникът.

Шарлот разказва още, че е държала бебето си "на повърхността с цялата си сила, ръцете ми бяха протегнати нагоре, за да не се удави". "Всичко беше тъмно. Във водата не можех да държа очите си отворени. Извиках за помощ, но всичко, което чувах около себе си, бяха писъците на другите".

Шарлот Голунски казва още, че 11 души са успели да се качат в една от спасителните лодки. И тримата от семейството й са невредими и са откарани в болница за прегледи.

Карстен Борнер, капитан на близка лодка, споделя, че неговият екипаж е взел на борда няколко оцелели на спасителен сал, включително трима, които са били сериозно ранени.

Друг свидетел, Фабио Чефалу, капитан на траулер, разказва, че се канел да отиде на риболов, когато видял светкавици и решил да остане в пристанището.

56-метровият (183 фута) плавателен съд, който превозва 10 души екипаж и 12 пътници, потъна на половин миля от брега на Палермо. Пет тела са открити сред останките на луксозна яхта, потънала по време на буря край бреговете на Сицилия, предаде АНСА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase