fallback

Италианските власти се опитват да идентифицират млада жена, която беше заснета да се целува и да имитира секс със статуя на Бакхус, бога на виното и чувствеността, във Флоренция.

Министерството на културата на страната и служители във Флоренция изразиха гнева си от инцидента, след като снимките станаха популярни в социалните медии.

Кметството на Флоренция каза, че туристката все още не е идентифициран и предположи, че тя "вероятно е била в нетрезво състояние".

Те казаха, че ако бъде идентифицирана, тя ще бъде глобена и може да й бъде забранено да влиза в града за цял живот, в съответствие с наредба, която забранява всякакъв вид злоупотреба с културното наследство в страната.

Статуята е реплика на оригинала, създаден през 16 век от скулптора Джамболоня, който е повлиян от елинистичната скулптура и творбите на Микеланджело и който се установява във Флоренция през 1552 г.

Неговият оригинален Бакхус се съхранява в музея Барджело в центъра на Флоренция. Репликата стои на уличен ъгъл близо до моста Понте Векио.

Актът предизвика широк спектър от реакции в социалната медийна платформа X – от възмущение до иронично забавление.

Лошото поведение на туристите тормози италианските власти от години.

През 2022 г. един мъж беше обвинен, след като Maserati беше хвърлено по прочутите Испански стълби в Рим. Същата година туристи бяха глобени за сърфиране по "Канале Гранде" на Венеция.

През 2023 г. група млади туристи, позиращи за снимки, които да публикуват в социалните медии, бяха обвинени в събаряне на ценна статуя във вила в Северна Италия. Обратно във Флоренция през същата година беше задържан турист, обвинен в повреда на статуя във фонтана на Нептун от 16-ти век на Пиаца дела Синьория.

Българите също се разписаха, като оставиха инициалите си върху Колизеума в Рим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Инспектор Дюдю

преди 1 месец

Търсят... търсят... и не я намират. Ами изчакайте 9 месеца и проверете в родилните домове.

111

Анонимен

преди 1 месец

Няма никаква изненада! Тази откачалка нагледно демонстрира евролиберастките ценности в действие! Дори трябва награда да и дадат,че така активно работи за популязирането им!

110

Анонимен

преди 1 месец

Много гейове се навъдиха и хетеросексуалните жени закъсаха. Трудно се намира нормален мъж!

fallback