Снимка: Bulgaria ON AIR

Форумът Green Transition Forum 4, на който столицата ни е домакин, ще се проведе между 26 и 18 юни. Форумът ще се проведе под мотото "Новите глобални перспективи за региона на Централна и Източна Европа". Събитието се реализира с медийната подкрепа на Bulgaria ON AIR.

Зорница Русинова, която е председател на Икономическия и социален съвет сподели, че пред България, като страна-член на ЕС, има сериозни предизвикателства.

"Все повече говорим за сериозните проблеми, които всички ние трябва да преодолеем, изпълнявайки изискванията на Зелената сделка и най-вече да гледаме на нея като възможност за икономическа трансформация. Тя върви все повече ръка за ръка с глобалната и дигиталната трансформация", Русинова в студиото на предаването "Директно".

Тя отбеляза, че двойната трансформация, която е огромно предизвикателство за ЕС, в Европа върви с изключително влошена демография.

"Всички ние, които участваме в тези форуми, трябва да си дадем сметка, че в България оттук нататък трябва да имаме ясен план как се справяме с двете сериозни предизвикателства пред нас - зелената и дигиталната трансформация", коментира Русинова пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase