Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Северна Македония трябва да промени Конституцията си, както обеща да направи, за да продължи по пътя си към ЕС.

Това каза говорител на Европейската комисия днес в отговор на журналистически въпрос, свързан с изявленията на новото правителство в Скопие, че няма намерение да променя Конституцията на страната, за да включи в нея и българите, предаде кореспондентът на БНТ.

Oще по темата
Европейският съвет беше пределно ясен какво се очаква от Северна Македония и това очевидно е свързано и с конституционните промени, които Северна Македония обеща да осъществи, за да продължи по европейския си път, заяви говорителят на ЕК Ана Писонеро.

Брюксел също така изрази съжаление, че някои политици в Северна Македония отказват да използват конституционното име на страната Северна Македония. Това беше ясно договорено в Преспанското споразумение, което страните трябва да респектират и изпълняват, каза Писонеро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 4 дни

ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ РУСИЯ ИГРАЕ МРЪСНИ ИГРИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ? ОБИЧАЙТЕ БРАТУШКИТЕ И ДА СЕ ЗАДАВИТЕ С КРУШКИТЕ!ВАЗОВ НАНЕСЕ ОГРОМНИ ЩЕТИ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ И БЕШЕ ОРЪЖИЕ В РЪЦЕТЕ НА РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИТЕ! СЪЖАЛЯВАМ! В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ОТ СВОЯ ЖИВОТ Е БИЛ РУСОФОБ!НО ЗЛОТО БЕШЕ ПОСЯТО!БЪЛГАРИТЕ ДА ПОСТАВЯТ РУСИЯ ПРЕД БЪЛГАРИЯ! ЕДВА ЛИ Е ИСКАЛ ТАКА ДА СЕ СЛУЧИ!ПЪТЯ КЪМ АДА Е ПОСТЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ

57

Прав ти път

преди 4 дни

До Надица.....Към БРИКС Наденица, пардон Надица! Пък ако ти си мислиш, че в БРИКС текат реки от мед и от чешмите тече вино и с нетърпение чакат да приемат за член Северна Македония значи си или много наивна, или пък нещо с централното ти не е у ред!

56

За Безумци

преди 4 дни

До Безумие...............Се подхожда с безумие драги! Щом не разбират от добро и от цивилизационен подход сега ще играят по друга ***!

fallback