Снимка: БГНЕС
fallback

ЕК съобщи, че ще осигури над три милиарда евро за развитие на енергетиката в няколко страни от ЕС. България се предвижда да получи 65,2 милиона евро, отбеляза на пресконференция говорител на комисията, съобщава БТА.

Осигурените средства са от приходите от търговия с емисии и ще послужат за 39 проекта в 10 държави от ЕС, се посочва в съобщение на ЕК. Средствата ще послужат за подобряване на енергийните системи, за намаляване на замърсяването с парникови газове, за повишаване на енергийната ефективност. С европейската подкрепа ще бъде осигурен ток от възобновяеми източници.

Парите за проекта у нас ще бъдат насочени към подобряване на електропреносната мрежа. България трябва да получи близо 197 милиона евро по проекти, свързани с поставянето на нови електромери, за съхранение на данни за разхода на потребителите, за намаляване на употребата на изкопаеми горива, за превози на ток, за смяна на проводници и трасфрорматори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 дни

Какво стана с горивото на уестинхаус?

15

Анонимен

преди 6 дни

65 милиона за корумпираните,а за обикновените хора ще си е по-скъп тока+такса за електромер.65 млн са трохи в сравнение с унищожената енергетика.Нощем за северни сияния ли да се молим,за да не стоим на тъмно?!

14

Таня

преди 6 дни

Ееее ама то "ко ни дава тъс ивропа на нас"

fallback