Снимка: БГНЕС
fallback

Австрийската крайнодясна Партия на свободата e категоричниятj победител на европейските избори, завършвайки с 27 процента, според екзитполове, публикувани от обществената телевизия ORF.

Управляващата дясноцентристка Народна партия е на второ място с 23,5 процента, следвана от опозиционните социалдемократи с 23 процента, според първоначалната оценка. Зелените, по-малкият партньор в управляващата национална коалиция, бяха изравнени на трето място с либералната Неос с 10,5 процента.

Прогнозите като цяло са в съответствие с проучванията, водещи до гласуването, пишат от POLITICO.

Това е и първият случай, в който партията води на избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 2 седмици

Някои хора така и не могат да разберат, че най-важни в евороизборите са големите държави в ЕС, а не средномалките като Австрия и България. Германия, Франция, Италия, Испания, Полша имат превес и важни са резултатите в тях. Германия има 98 евродепутати, България 17.

35

Ганчовский

преди 2 седмици

*** сластолюбиво в посока на Шенген, а като ги питаш за какво им е всъщност той и почват да въртят объркано свинските очички и отговарят: "Ами за да не чакаме по границата с Гърция". Други, малко по-хитри, викат: "За да сме част от европейското семейство". Най- големите играчи пък заявяват: "За улеснение на бизнеса", сякаш баща им държи Горубсо Мадан.

34

от БАН

преди 2 седмици

Шенген има смисъл само за гастарбайтерите натъпкани в нелегални счупени бусове. Американците като не са в Шенген, дали страдат?

fallback