Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Пловдив и Бургас са сред най-евтините европейски градове за покупка на имоти. Сайтът Money Transfers определи най-евтините градове за купуване на имоти на квадратен метър от чужденци.

В класацията доминират източноевропейските градове, включително и два български - Бургас и Пловдив, пише "Труд".

На първо място е Битоля, Северна Македония. Средна цена за апартамент от 100 кв. метра там е 97 942 долара. Битоля е вторият по големина град в РС Македония.

На второ място по най-високи цени на имотите е Кишинев, Молдова. Там средна цена за апартамент от 100 кв. метра е 138 345 долара. Молдовската столица може да се похвали с редица архитектурни забележителности, като Триумфалната арка. Наричан още "Светата порта", паметникът е построен през 1840 г. в чест на триумфа на Русия над турската армия.

На трето място е Мостар, Босна и Херцеговина. Средна цена за апартамент от 100 кв. метра там е 138 777 долара. Разположен по поречието на река Неретва, Мостар е една от най-популярните дестинации в Босна и Херцеговина.

На четвърто място е Пловдив. Средна цена за апартамент от 100 кв. метра в града е 142 105 долара. В краткото описание на Money Transfers пише, че Пловдив е домът на Античния театър на Филипопол, известен като един от най-добре запазените антични театри в света. На пето място е Бургас със средна цена 147 839 долара за апартамент от 100 кв. метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

ПЛОВДИВ

преди 3 месеца

Е МНОГО СБУТАН ГРАД,МАЛКИ КЪЩИЧКИ НА ПО 100ГОДИНИ А НЕ ГОВОРИМ ЗА Т. НАРЕЧЕНИТЕ ХОРА-СБИРЩАЙН

48

FX

преди 3 месеца

Съветът ми към всички брокерчета е да си накупят здрави въжета, че след няколко месеца ще ви трябват. Ако пък финансовият колапс в Европа ви завари по долни *** и не успеете да си купите въще, пригответе се да скочите от някой имот, който сте купили на кредит, че банката като ви го вземе, няма да има откъде да скочите. Всичките тъъъпааанари станаха бизнесмени.

47

Щерю

преди 3 месеца

Идвайте от Запада в Пловдив. Ще се построят квартали Изгрев -2 и Изгрев - 3, за да сте заедно с роднините ви, които толкова радушно приемате.

fallback