Снимка: БГНЕС
fallback

Перките на вятърната мелница "Мулен Руж", една от най-известните забележителности в Париж, са се срутили през нощта, съобщиха пожарникари, само няколко месеца преди френската столица да бъде домакин на Олимпийските игри, предаде АФП.

Няма опасност от по-нататъшно срутване, заявиха парижките пожарникари. Причината за инцидента все още не е известна.

"За щастие това се случи след затварянето", заяви служител на "Мулен Руж" при условие за анонимност.

"Всяка седмица техническите екипи на кабарето проверяват механизма на вятърната мелница и не забелязаха никакви проблеми", каза източникът и добави, че няма повече информация за причината за срутването.

"Подобен инцидент се случва за първи път, откакто кабарето е отворило врати на 6 октомври 1889 г., каза източникът.

Снимки в социалните медии показаха устройството да лежи на улицата долу, като някои от остриетата бяха леко огънати от очевидното падане.

Кабарето "Мулен Руж", с характерните си червени лопатки на вятърна мелница, се намира в северната част на Париж и е една от най-посещаваните забележителности в града.

Известно като родното място на модерната танцова форма кан-кан, то отваря врати през октомври 1889 г. в подножието на хълма Монмартър.

Бързо се превръща в хит и спирането, за да разгледате фасадата му или да посетите представление вътре, е задължително в списъка на повечето туристи с неща, които трябва да се направят във френската столица.

Инцидентът ще засили опасенията дали Париж, един от най-посещаваните градове в света, е готов да приеме хилядите хора, които ще се спускат през юли-август за Олимпийските игри.

Единственият сериозен инцидент, който забележителността е претърпяла, е пожар, избухнал по време на строителните работи през 1915 г., който налага затварянето на обекта за девет години.

Les ailes du Moulin Rouge qui s'effondrent, quel plus beau symbole de ce Paris et de cette France en décrépitude accélérée, bientôt en mondovision. #JO2024 pic.twitter.com/DGV202104y

— pamp' (@pamp69) April 25, 2024

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 седмици

ще ги монтират отново

6

И ?

преди 4 седмици

Мулен руж се руши , както и цяла Франция благодарение на всички ПРАВИЛНО взети решения . Резултатът се вижда

5

Анонимен

преди 4 седмици

До Много жалко Я ме светни в колко часа и с кои точно компании летиш?

fallback