Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

След определено високите температури за месец април, зимата за първи път скова със студ и обилни снеговалежи северната и централна част на Италия. Снежната покривка на места надвишава половин метър, даже и в област като Емилия-Романя, където снегорини разчистват пътищата в планинските райони, съобщи БНР.

Край върха Абетоне обмислят да се възползват от половинметровия сняг, за да ползват ски пистите. Сняг падна и в област Лигурия, където в района на Санто Стефано Давето стигна до почти метър - факт, който местните жители не си спомнят от години.

Сериозна е снежната покривка в Апенините на Тоскана. Обстановката напомня на Коледа и хората шеговито си честитят този празник в края на април, приготвят пак топли зимни ястия и напитки, а централизираното парно отопление е отново включено, даже и по морското крайбрежие. Прогнозата е, че зимата над северно-централната част от Апенините ще продължи и през следващите дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 месеца

6- хвърляш камъни за нещо, което ти самия правиш. Поредният анонимник, обвиняващ останалите, че били анонимни. Ако напиша, че съм Иван Василев от Горна Оряховица това ще ти каже ли нещо? А дали ще е истина? Адреса и телефона ми не искаш ли? Мъка и трагедия. Продължавай да си гледаш холивудските сапунки - убеден съм, че ще продължат да ти помагат да бълваш неадекватни коментари по научни въпроси.

6

До номер 5

преди 4 месеца

Най-хубавото е, че коментарът ти е анонимен, за да не се излагаш публично с името си.

5

Анонимен

преди 4 месеца

Оо, да. Сега вече разбираме, че симптомът на глобалното затопляне е мраз. Знам че холивудската пропаганда с техните измишльотини си работи на техните си ширини, просто не знаех, че в и БГ има хора, които са се хванали. Като си включиш готварската печка тенджерата с вода замръзва ли? Щото това е логиката затоплянето да води до студ. На номер 3 препоръчвам учебник по физика за 4 клас.

fallback