—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

"≈— ще предприеме допълнителни санкции срещу »ран". “ова се казва в заключени€та на лидерите от срещата им на върха в Ѕрюксел  по повод събити€та в Ѕлизки€ изток. “е приеха и заключени€ за ”крайна и отношени€та с “урци€, предаде кореспондентът на ЅЌ–.

ќще по темата
„ќсъдихме атаката на »ран и се съгласихме да наложим санкции", каза пред журналисти председател€т на ≈вропейски€ съвет Ўарл ћишел. Ќа въпрос какви точно ще бъдат те той отговори: "»де€та е да поставим на прицел фирмите, които произвеждат дронове и ракети. Ќо разчитаме на —ъвета на ≈— да ни осигури повече информаци€".

Ћидерите израз€ват силна подкрепа за Ћиван, остават ангажирани към държавата, в това число и за укрепването на нейните въоръжени сили, се казва в заключени€та. ћишел по€сни, че ще се работи срещу »ран в т€сно сътрудничество с партньорите от региона.

"»ран е заплаха не само за »зраел, но и за стабилността на цели€ регион. » това стана много €сно, когато реши да предприеме атаката срещу »зраел преди н€колко дни. «атова ангажиментът със страните от региона е от фундаментално значение. “р€бва да изолираме »ран. ўе наложим санкции и ще действаме в т€сно сътрудничество с партньорите", за€ви ћишел.

“ой каза, че доставките на ѕ¬ќ системи за ”крайна са въпрос не на месеци, а на дни и седмици. “ой определи руската намеса в ≈— като предизвикателство  за всички демократични институции и за€ви, че тр€бва повече сътрудничество за борба с не€ на ниво ≈— и между страните-членки.

ƒнес лидерите ще разискват икономически теми, сред които конкурентоспособност, вътрешен пазар, стратегически дневен ред.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase