Снимка: БГНЕС

Публикуването на официални снимки, показващи как Еманюел Макрон удря боксова круша, беше посрещнато със смесица от похвали и ужас във Франция, пише The Guardian.

Снимките на френския президент, публикувани в Instagram във вторник от официалния му фотограф Соазиг дьо ла Моасониере, са оцветени в мрачно черно и бяло и показват президента със стиснати зъби и изпъкнали бицепси докато тренира.

Потребителите в социалните мрежи скоро започнаха да го сравняват с Роки Балбоа, докато други се усъмниха в момента на снимките, тъй като Макрон призова Европа да засили отговора си за войната на Русия срещу Украйна. Някои казаха, че снимките показват как той се готви да се изправи срещу президента Владимир Путин, който също обича да показва мускули и силен дух на официални снавки.

Женското списание Femme Actuelle описа снимките по-ласкаво, пишейки, че те показват "съпруга на Бриджит Макрон" с "решителен поглед, сякаш иска да се бие с опонента си… Той изглежда удря толкова силно, че бицепсите му изскачат изпод неговата черна тениска."

Други коментатори изразиха ужас от изображенията. Френският депутат от Зелените Сандроне Русо публикува отново една от снимките с коментара "Какво поражение за прогресивизма. И каква бедност в политическата комуникация."

Пишейки в лявоцентристкия вестник Libération, Джонатан Буше-Петерсен каза, че снимките са "доста обезпокоителен комуникационен избор" и каза, че би било за предпочитане снимката наистина да е продукт на нахален потребител на социални медии, както той предполагаше първоначално.

Ерик Ансо, професор по история в Университета на Лотарингия, написа в X, че снимките са "част от нео-популистката мъжественост, която харесват някои лидери днес, като се започне с майстора на жанра (досега) Владимир Путин".

Путин е бил сниман да лови риба, да стреля и да язди по голи гърди, да играе хокей на лед, да побеждава опонентите си на джудо и да се вози в танкове и подводници.

Макрон предизвика възмущение и със снимка, на която се излежава на диван с разкопчана риза, разкриваща космати гърди по време на предизборната му кампания през 2022 г.

Брижит Макрон разкри миналата година в интервю за Paris Match, че президентът се боксира два пъти седмично и преди това е позирал с боксови ръкавици, за да популяризира упражненията преди Олимпийските игри в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase